ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορκονέας: Αποφυλακίζεται μέσα στον Αύγουστο (vids)

Κορκονέας: Η απόφαση του δικαστηρίου το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) φέρνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα εκτός φυλακής μέσα στον Αύγουστο!
Κορκονέας: Αποφυλακίζεται μέσα στον Αύγουστο (vids)

Κορκονέας: Η απόφαση του δικαστηρίου το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) φέρνει τον Επαμεινώνδα Κορκονέα εκτός φυλακής μέσα στον Αύγουστο!

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης «έπεσε» και μέσα στις επόμενες ημέρες, αφού ο Αύγουστος μπαίνει στη ζωή μας σε 48 ώρες, ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος στις 6 Δεκεμβρίου 2008 είχε σκοτώσει τον 15χρονο, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, θα είναι ελεύθερος.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερο σύννομου βίου επιβάλλοντάς του την ποινή κάθειρξης 13 ετών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον πρώην ειδικό φρουρό με την κατηγορία της ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο.

Με την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ήταν αυτή των 15 ετών. Από την άλλη, εάν ίσχυαν οι παλιές διατάξεις η ανώτατη ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί, ακόμα και με τα σχετικά ελαφρυντικά θα ήταν αυτή των 20 ετών.

Κάπως έτσι και μετά τη μείωση της ποινής του, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας μετρά ημέρες μέχρι να βρεθεί οριστικά εκτός φυλακής.

Έχει ήδη εκτίσει 11 έτη από την ποινή του, ενώ την ίδια στιγμή εργάζεται εντός της φυλακής, κάτι που σημαίνει πως θα προσμετρηθούν υπέρ του όταν έρθει η στιγμή για την αποφυλάκισή του.


Διαβάστε επίσης:

Αντικαπνιστικός νόμος: Τέλος το κάπνισμα στο γήπεδο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορκονέας: Αποφυλακίζεται μέσα στον Αύγουστο (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.