ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Αυτές οι μάσκες παρέχουν την καλύτερη προστασία!

Και όμως ο κορονοϊός περιορίζεται αρκετά από συγκεκριμένες μάσκες.
Κορονοϊός: Αυτές οι μάσκες παρέχουν την καλύτερη προστασία!

Η έξαρση που παρουσιάζει ο κορονοϊός, μπορεί να καταπολεμηθεί με ειδικές μάσκες, που μειώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη μετάδοση του covid-19.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο Ινστιτούτο Δυναμικής Μαξ Πλανκ στο Γκέτινγκεν, με επικεφαλής τους Έμπερχαρντ Μπόντενσατς και Γκολαμχοσέιν Μπαγκέρι.

Αυτή η έρευνα απέδειξε ότι οι μάσκες FFP2 ή KN95 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές και μάλιστα μειώνουν δραστικά το κίνδυνο κάτω από 1%.

Οι μάσκες αυτές φιλτράρουν πολύ καλύτερα τα μολυσμένα σωματίδια και προστατεύουν τον άνθρωπο που τις φοράει.

Όπως αναφέρεται, αν δύο άνθρωποι μιλούν χωρίς μάσκες και ο κορονοϊός βρίσκεται στο σύστημα του ενός, με τυπικό ιικό φορτίο, τότε υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί ο δεύτερος της τάξεως του 90%.

Αν ο άνθρωπος που δεν έχει τον ιό φοράει απλά χειρουργική μάσκα, πάλι ο κίνδυνος μόλυνσης, αγγίζει το ποσοστό αυτό.

Ωστόσο αν φορά μάσκα FFP2, τότε το ποσοστό δεν ξεπερνά το 20% ακόμα και αν μείνουν να μιλούν για ώρα οι δυο τους.

Αν και οι δύο φορούν παρόμοιες μάσκες τότε η πιθανότητα πέφτει στο 0,4%. Πραγματικά εντυπωσιακό και άκρως θετικός για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

https://youtu.be/sF3yQs_IoeY

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Αυτές οι μάσκες παρέχουν την καλύτερη προστασία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.