ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός : Αύξηση στις ΜΕΘ μετά τον 15 Αύγουστο – Αυτοί θα κάνουν πρώτοι την 3η δόση

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης σχολίασε την αύξηση των κρουσμάτων του ιού και το ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση από το εμβόλιο
Κορονοϊός : Αύξηση στις ΜΕΘ μετά τον 15 Αύγουστο – Αυτοί θα κάνουν πρώτοι την 3η δόση

Κορονοϊός : Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης, μίλησε για τον κορονοϊό και για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στυλιανός Λουκίδης, τοποθετήθηκε στον ΣΚΑΪ, όσον αφορά τον Κορονοϊό και την αύξηση των κρουσμάτων του.

Την ίδια ώρα η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως το 10% όσων έχουν νοσήσει θα έχουν προβλήματα για μια ζωή.

Ο κ. Λουκίδης αρχικά σημείωσε πως προς τα τέλη Σεπτεμβρίου θα γνωρίζουν τα αποτελέσματα εθελοντών, εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που συμμετείχαν σε μελέτες και θα γνωρίζουν αν έχουν νοσήσει.

Όταν ρωτήθηκε αν θα παρθούν νέα μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του ιού τόνισε πως το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να συμβεί αυτό. Οπότε αν έχει κάποιος ένα σύμπτωμα πρέπει να το παρατηρούν για τέσσερις με πέντε μέρες, κατά την διάρκεια των διακοπών και μετά από αυτές.

Έκανε γνωστό πως μετά το Δεκαπενταύγουστο περιμένουν πως θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων: «Είναι αδύνατο να μη γίνουν εισαγωγές στα νοσοκομεία. Επίσης, θα αυξηθούν και οι ΜΕΘ».

Όσον αφορά το φθινόπωρο και αν υπάρχουν και νέα lockdown επισήμανε πως αυτό δεν θα συμβεί. Θα συνεχιστεί η ζωή με όλες τις δραστηριότητες. Εκτός αν υπάρχει μεγάλος βαθμός της διασποράς του ιού.

Ακόμη τόνισε: «Χθες, είχαμε την ανακοίνωση της Παιδιατρικής Εταιρείας και την έρευνα της ανοσογονικότητας και της ασφάλειας σε παιδιά 12-17 ετών, που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στους ανηλίκους»,

Τέλος είπε πως την πρώτη δόση του εμβολίου θα την κάνουν όσοι είναι υγειονομικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Τα παιδιά που γεννήθηκαν στα χρόνια της πανδημίας έχουν χαμηλότερες νοητικές επιδόσεις!

Κορονοϊός – ΒΟΜΒΑ: Το 10% όσων έχουν νοσήσει θα έχουν προβλήματα για μια ζωή

Ολυμπιακός: Πρώτος ο Μαρτίνς «έχασε» – Η Λουντογκόρετς τον απομάκρυνε από την Αγγλία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός : Αύξηση στις ΜΕΘ μετά τον 15 Αύγουστο – Αυτοί θα κάνουν πρώτοι την 3η δόση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.