ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Δίνουν έγκριση για εμβολιασμούς μικρών παιδιών 5-11 ετών παρά τις αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας

Όλο και πιο κοντά στην αδειοδότηση πραγματοποίησης των εμβολίων κατά του Κορονοϊού στα μικρά παιδιά φαίνεται πως βρισκόμαστε.
Κορονοϊός: Δίνουν έγκριση για εμβολιασμούς μικρών παιδιών 5-11 ετών παρά τις αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας

Κορονοϊός: Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής, FDA, έδωσε την έγκρισή της για την αδειοδότηση του παιδικού εμβολίου Κορονοϊού.

Το παιδικό εμβόλιο της Pfizer θα μπορεί να γίνεται σε ηλικίες 5 με 11 ετών. Η συμβουλευτική επιτροπή της FDA, ήταν αυτή που «άναψε το πράσινο φως» για το συγκεκριμένο εμβόλιο και αν και η ίδια η FDA δεν ακολουθεί υποχρεωτικά τις παροτρύνσεις τις επιτροπής, αναμένεται να γίνει ακριβώς αυτό.

Από τη στιγμή που η FDA δώσει την οριστική έγκριση για την εμβόλιο στα παιδιά, αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα και η τελική αδειοδότηση από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

 Κορονοϊός: Τι λένε οι ειδικοί για το παιδικό εμβόλιο

Μέχρι στιγμής, οι εμβολιασμοί της Pfizer για τον Κορονοϊό έχουν ως όριο την ηλικία των 12 ετών.

Οι μόνες χώρες που έχουν εγκρίνει μέχρι στιγμής τους εμβολιασμούς παιδιών κάτω των 10 ετών είναι η Κίνα, η Κούβα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το παιδικό εμβόλιο λέγεται πως περιέχει μικρότερη ποσότητα mRNA υπολογίζοντας τη μικρότερη σωματική μάζα των παιδιών.

Παρ’ ότι οι δοκιμές της Pfizer αλλά και της Moderna μέχρι στιγμή είναι θετικές, οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί στη χρήση τους σε μικρά παιδιά. Η μη ολοκληρωμένη ανάπτυξη τους είναι ο κύριος παράγοντας που φοβούνται για τυχόν παρενέργειες.

Όλα αυτά την ώρα που στην Ελλάδα, πολίτες κατά των εμβολίων, ξεγελούν το σύστημα αποκτώντας πλαστά πιστοποιητικά νόσησης για να εισέρχονται σε χώρους που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Δίνουν έγκριση για εμβολιασμούς μικρών παιδιών 5-11 ετών παρά τις αντιδράσεις της επιστημονικής κοινότητας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.