ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – εμβόλια: Έτσι θα πάρουν τα 50GB οι μαθητές που εμβολιάστηκαν

O Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για τα προνόμια που θα λάβουν οι εμβολιασμένοι μαθητές.
Κορονοϊός – εμβόλια: Έτσι θα πάρουν τα 50GB οι μαθητές που εμβολιάστηκαν

Κορονοϊός – εμβόλια: Διευκρινήσεις δόθηκαν για τον τρόπο που λάβουν τα προνόμια τους οι εμβολιασμένοι μαθητές από τον κύριο Πιερρακάκη.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός ξεκαθάρισε τη διαφορά μεταξύ του προνομίου των 50 gb και της κατάργησης και μείωσης των τελών κινητής τηλεφωνίας. Όπως σημειώθηκε τα 50gb απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 15-17 ετών οι οποίοι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του Κορονοϊού.

Για τα τέλη κινητής τηλεφωνίας, κατάργηση των τελών θα δικαιούνται άτομα από 15 εως 29 ετών. Ταυτόχρονα τα άτομα άνω των 30 θα μπορούν να λάβουν μείωση ως και 10% στα τέλη κινητής τηλεφωνίας σε συνεννόηση με τους παρόχους κινητής.

Η δηλώσεις θα γίνονται μέσω του gov.gr και του νέου Μητρώου Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας με τη χρήση κωδικών Taxisnet.

Πως αποκτάται το Freedom Pass Data

Η εφαρμογή θα γίνει διαθέσιμη από τις 11 Οκτωβρίου. Η διαδικασία έκδοσης του θα πραγματοποιείται στο emvolio.gov./freedomepass ή με αίτηση στα ΚΕΠ. Το μόνο που απαιτείται για την είσοδο στην εφαρμογή είναι οι κωδικοί Taxisnet του γονέα και το ΑΜΚΑ του ανήλικου παιδιού.

Η διαδικασία θα είναι γρήγορη και θα υλοποιείται εντός 24ωρου από την αίτηση. Έπειτα από την επιτυχή αίτηση του ενδιαφερόμενου, το πακέτο πιστώνεται από τον πάροχο του στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του.

Το πακέτο Freedom Pass Data θα περιλαμβάνει 50 gb για δωρεάν είσοδο στο διαδίκτυο. Ο Υπουργός διευκρίνισε ότι θα διαρκεί 5 μήνες και σε κάθε μήνα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα 10 gb του πακέτου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – εμβόλια: Έτσι θα πάρουν τα 50GB οι μαθητές που εμβολιάστηκαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.