ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Η κάνναβη «προστατεύει» τα κύτταρα από την είσοδο του ιού σε αυτά

Πώς η κάνναβη μπορεί να μπει στη μάχη κατά του κορονοϊού.
Κορονοϊός: Η κάνναβη «προστατεύει» τα κύτταρα από την είσοδο του ιού σε αυτά

Κορονοϊός: Έχουμε ακούσει αρκετές φορές για την φαρμακευτική κάνναβη και την αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά της με πολλές κλινικές μελέτες και έρευνες. Μήπως ήρθε η ώρα να συμβάλλει και στη μάχη κατά του ιού;

Σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nature Products, δύο ενώσεις κάνναβης καταφέρνουν να σταματήσουν τη διείσδυση του ιού σε υγιή κύτταρα!

Οι δύο ενώσεις που βρίσκονται στην κάνναβη -που ονομάζονται κανναβιγερολικό οξύ ή CBGA και κανναβιδιολικό οξύ ή CBDA- εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια χημικού ελέγχου ως στοιχεία που μπορούν να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Στη μελέτη, δέθηκαν με τις πρωτεΐνες που υπάρχουν στον ιό και εμπόδισαν από το να ακολουθήσει ένα στάδιο που χρησιμοποιεί ο κορονοϊός για να μολύνει ανθρώπους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Η κάνναβη «προστατεύει» τα κύτταρα από την είσοδο του ιού σε αυτά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.