Κορονοϊός: Μάσκες παντού το νέο μέτρο!


Λευτέρης Παυλίδης

Κορονοϊός: Μάσκες παντού το νέο μέτρο!


Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 πως τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν ως προς τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού «σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης» εξετάζουν σήμερα και αύριο τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

«Το επόμενο μέτρο που θα πάρουμε είναι η χρήση μάσκας και έξω και μέσα αν τα πράγματα επιδεινωθούν» πρόσθεσε η κυρία Κοτανίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδωνις: «Νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς σήμερα»

Σημείωσε, δε, ότι «χωρίς μεγάλη επιβάρυνση της οικονομικής ζωής δεν υπάρχει πολλά αλλα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε».

Η ίδια μίλησε για «μια σταθεροποίηση στην εικόνα όσον αφορά το covid-19 στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή θα μείνουμε στο σημείο που είμαστε όσον αφορά τα μέτρα και θα προσπαθήσουμε να τα ακολουθήσουμε».

Όπως είπε, τέλος, το μέλος της επιτροπής «το σύστημα υγείας είναι έτοιμο και θα ανταποκριθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό φτάνει να μην φτάσουμε σε σημείο που να το εξαντλήσουμε και αυτό».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού «έσπασαν» και το φράγμα των 20.000 στην Ελλάδα καθώς χρειάστηκαν 36 ημέρες για να φτάσουμε στον αριθμό αυτό καθώς στις 30 Αυγούστου τα κρούσματα ήταν 10.134.

Εντωμεταξύ περιοριστικά μέτρα ισχύουν σε επτά από τις μεγαλύτερες περιφέρειες και πόλεις της Ελλάδας καθώς μετά την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, στη λίστα προστέθηκαν από χθες, Δευτέρα, Πάτρα και Ιωάννινα.

Πηγή: protothema.gr


Sportime Extras