ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στα σκαριά νέα μέτρα για το σύνολο του κόσμου…παρά τις αντίθετες εξαγγελίες!

Κορονοϊός: Νέα μέτρα και πάλι στο προσκήνιο για την αναχαίτιση της πανδημίας.
Κορονοϊός: Στα σκαριά νέα μέτρα για το σύνολο του κόσμου…παρά τις αντίθετες εξαγγελίες!

Ο κορονοϊός είναι εδώ και όπως φαίνεται υπάρχουν στο τραπέζι προτάσεις για νέα μέτρα.

Η κυβέρνηση ναι μεν επιμένει σε όλους τους τόνους ότι τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς ανήκουν στο παρελθόν, κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες διαβάσατε στο Sportime για τα νέα μέτρα για τα καταστήματα περιποίησης.

Παράλληλα, υπήρξε και η απόφαση – αίσχος της ακύρωσης μαθητικών παρελάσεων σε κάποιες περιοχές.

Η αργία της 28ης Οκτωβρίου δίνει την ευκαιρία για σύντομες αποδράσεις από τα αστικά κέντρα. Δεν αποκλείεται ωστόσο να είναι το… τελευταίο διάλειμμα χωρίς νέα μέτρα.

Κι αυτό διότι η μετακίνηση εκτός νομού μπαίνει ξανά στο στόχαστρο και έχει πέσει η πρόταση να ταξιδεύουν με υποχρεωτικό self test και οι εμβολιασμένοι.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έδωσε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Real News».

Εκεί, προειδοποίησε για την ανάγκη να γίνονται έλεγχοι στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Όπως εξήγησε, «με δεδομένη την πτώση της θερμοκρασίας των επόμενων ημερών και την περαιτέρω επιτάχυνση της ανόδου των κρουσμάτων, καλό θα ήταν να υπάρξει έλεγχος, είτε του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή δηλωμένου rapid test ή πιστοποιητικού νόσησης τους τελευταίους έξι μήνες, στα διόδια και στις εξόδους των πόλεων, έτσι ώστε να μειώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μεταξύ των γειτονικών περιοχών».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Στα σκαριά νέα μέτρα για το σύνολο του κόσμου…παρά τις αντίθετες εξαγγελίες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.