ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» ο δείκτης θετικότητας στην Κρήτη

Τα στοιχεία του ECDC είναι αποκαρδιωτικά
Κορονοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» ο δείκτης θετικότητας στην Κρήτη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα και ο κορονοϊός φαίνεται ότι μαστίζει την Κρήτη περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της χώρας.

Αυτό τουλάχιστον καταγράφει ο αναθεωρημένος χάρτης του ECDC, τα στοιχεία του οποίου επικαιροποιήθηκαν και δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη (22/7).

Σύμφωνα με τον χάρτη, το impact που έχει ο κορονοϊός με αριθμό κρυοσμάτων και δείκτη θετικότητας, βάζει την Κρήτη ξανά στο «βαθύ κόκκινο», ενώ με «κόκκινο» χρωματίζονται Αττική, Νότιο Αιγαίο, Ηπειρος, Θεσσαλία και Ιόνια Νησιά.

Κορονοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» ο δείκτης θετικότητας στην Κρήτη

Κορονοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» ο δείκτης θετικότητας στην Κρήτη

Την ίδια ώρα, την τελευταία εβδομάδα, στον χάρτη που δείχνει τον δείκτη θετικότητας, η Αττική και η Κρήτη είναι «κίτρινες», κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό κυμαίνεται από 1% έως 3,9%. Αρκετά υψηλό και συγκριτικά με ένα χρόνο πριν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ECDC, αναφορικά με τον αριθμό τεστ, η Ελλάδα παραμένει στο βαθύ πράσινο, που σημαίνει ότι στη χώρα μας διεξάγεται μεγάλος αριθμός τεστ. Ένας αριθμός, ο οποίος για την ώρα δεν φαίνεται να μπορεί να συνεισφέρει στη μείωση των ποσοστών θετικότητας.

Διαβάστε επίσης: Τόλης Βοσκόπουλος: Γιατί φορούσε λευκά ο Ηλίας Ψινάκης στην κηδεία του

ΠΑΟΚ: Έχει πει το «ναι» ο Τζιοβίνκο – Η Αλ Χιλάλ κρίνει τη μεταγραφή!

Βελέζ-ΑΕΚ: Γκολ ο Ανσαριφάρντ, τρομερό σουτ Πρσες και γρήγορο 1-1

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Στο «βαθύ κόκκινο» ο δείκτης θετικότητας στην Κρήτη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.