ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Τι ισχύει με τα δικαστήρια – Στοπ οι πλειστηριασμοί

Ο κορονοϊός και η εξάπλωσή του αναγκάζει τους πάντες να αναπροσαρμόσουν τα δεδομένα τους. Η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε πως κλείνουν θέατρα, σινεμά, κέντρα διασκέδασης και δικαστήρια. Τι ακριβώς ισχύει με τα τελευταία; Με απόφαση των υπουργών Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, αναστέλλεται προσωρινά, πανελλαδικά και μερικά από την Παρασκευή (13/3) έως τις 27...
Κορονοϊός: Τι ισχύει με τα δικαστήρια – Στοπ οι πλειστηριασμοί

Ο κορονοϊός και η εξάπλωσή του αναγκάζει τους πάντες να αναπροσαρμόσουν τα δεδομένα τους. Η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε πως κλείνουν θέατρα, σινεμά, κέντρα διασκέδασης και δικαστήρια.

Τι ακριβώς ισχύει με τα τελευταία; Με απόφαση των υπουργών Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, αναστέλλεται προσωρινά, πανελλαδικά και μερικά από την Παρασκευή (13/3) έως τις 27 Μαρτίου η λειτουργία των δικαστηρίων και των Εισαγγελιών. Επιπλέον, παγώνει η διεξαγωγή πλειστηριασμών. Το συγκεκριμένο μέτρο δεν πιάνει τους δικαστικούς υπαλλήλους και τις γραμματείες των δικαστηρίων.

Από εκεί και πέρα, αναστέλλονται οι δημόσιες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατίας και όλων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων με εξαίρεση αυτές που αφορούν την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας και τη δημοσίευση αποφάσεων. Το ίδιο ισχύει και για το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εξαίρεση αποτελεί η δημοσίευση αποφάσεων, παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας και το Τμήμα Μείζονος – Επταμελούς Σύνθεσης για υποθέσεις επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, για τα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια κανονικά θα δημοσιεύονται αποφάσεις, θα έχουμε τη διαδικασία του αυτόφωρου στα πλημμελήματα, την κλήρωση των ενόρκων και την έναρξη της συνόδου των Μικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μικτών Οκρωτών Εφετείων.

Επίσης, επιτρέπεται η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Το ίδιο ισχύει και για ποινικές δίκες που αφορούν πλημμελήματα που ο χρόνος παραγραφής τους συμπληρώνεται, όπως και ποινικές διαδικασίες που αφορούν κακουργήματα.

Ο κορονοϊός έχει πλήξει όλους τους κλάδους, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό. Ωστόσο, δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός: Τι ισχύει με τα δικαστήρια – Στοπ οι πλειστηριασμοί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.