ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Τσιόδρας: Αναμένεται δεύτερο κύμα της νόσου

«Φρένο» στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα
Κορονοϊός – Τσιόδρας: Αναμένεται δεύτερο κύμα της νόσου

Κορονοϊός: «Φρένο» στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως αναμένεται δεύτερο κύμα της νόσου από το Φθινόπωρο στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας τη λογική μιας σταδιακή εναλλάξ εφαρμογής και άρσης μέτρων.

«Στη χώρα μας βλέπουμε ένα «φρένο», μια βραδεία αύξηση των αριθμών και περιμένουμε να δούμε και μείωση, που σημαίνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, ότι ελήφθησαν όταν έπρεπε και δεν θρηνήσαμε εκατόμβες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι είναι δύσκολη η ανάκαμψη από τέτοιου είδους μέτρα και πρέπει να γίνει σταδιακά και προσεχτικά.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, διευκρίνισε πως δεν κάνουμε λόγο για peak της επιδημίας, αλλά για επιπέδωση της καμπύλης.

«Μιλάμε για ένα πρώτο κύμα που έχουμε πολύ σοβαρές πιθανότητες να το μετριάσουμε όπως πάμε. Μιλάμε, όμως, και για την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος κάποια στιγμή στο μέλλον, ανάλογη με την κυκλοφορία του ιού, με την ανοσία που θα έχει ο πληθυσμός και με τις επιστημονικές εξελίξεις.

Ο σχεδιασμός γίνεται με πολύ προσοχή, καθώς δεν υπάρχει σχετική εμπειρία πουθενά στον κόσμο. Ακόμα και χώρες στην Άπω Ανατολή, που έζησαν κατά κάποιο τρόπο ένα δεύτερο κύμα, ετοιμάζονται ακόμα και για τρίτο κύμα, σε περιοχές όπως επαρχίες της Κίνας και στο Honk Kong.

Έχουμε κάνει το πρώτο βήμα και προχωράμε δυνατά», ανέφερε αλλά τόνισε πως χρειάζεται προσοχή.

«Ο ιός θα μείνει μαζί μας μήνες. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει το καλοκαίρι ευελπιστούμε να δούμε μια μείωση, οι περισσότεροι επιστήμονες αυτή τη στιγμή μιλάνε για την εμφάνιση δεύτερου κύματος το επόμενο φθινόπωρο ή χειμώνα και μιλάνε για σταδιακή εφαρμογή μέτρων και σταδιακή άρση τους».

Κορονοϊός – Ελλάδα: 20 νέα κρούσματα, 1.755 συνολικά, 90 στη ΜΕΘ, 79 θάνατοι

Κορονοϊός – Τσιόδρας

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός – Τσιόδρας: Αναμένεται δεύτερο κύμα της νόσου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.