ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κώστας Βαξεβάνης: «Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα ανεχθείτε να στήνουν κατηγορίες;»

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σε δεύτερη ανοιχτή επιστολή του προς τον Βασίλειο Πλιώτα.
Κώστας Βαξεβάνης: «Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα ανεχθείτε να στήνουν κατηγορίες;»

Η ιστοσελίδα Documento δημοσιεύει τη 2η ανοικτή επιστολή που έστειλε ο Κώστας Βαξεβάνης στον εισαγγελέα Βασίλειο Πλιώτα. Σε, αυτή, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για μεθοδεύσεις εις βάρος του, μετά τη δίωξή εναντίον του με αφορμή τις αποκαλύψεις στο θέμα Novartis.

Έτσι ο Κώστας Βαξεβάνης εξηγεί ότι «…κατηγορείται προκλητικά ένας αθώος και εκδικητικά ένας δημοσιογράφος ο οποίος αποκάλυψε σοβαρές πλευρές του σκανδάλου NOVARTIS».

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε ο Κώστας Βαξεβάνης

Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Την 1η Απριλίου επέλεξα να σας στείλω ανοιχτή επιστολή με την οποία σας έκανα γνωστό ότι έχω κατηγορηθεί από την  Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, κ. Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, με επίκληση στοιχείων, πραγματικών δήθεν γεγονότων, που όμως δεν υπάρχουν. Η κυρία Ανακρίτρια, με εμφανίζει, να δημοσιεύω στο Documento στις 4 Φεβρουαρίου 2018  πληροφορίες που περιέχονταν σε κατάθεση της προστατευόμενης μάρτυρος «Αικατερίνης Κελέση», η οποία όμως δεν είχε δοθεί ακόμη.

Όπως διαπιστώσατε (και μαζί με εσάς και εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες που διάβασαν την ανοιχτή επιστολή μου) , η κατάθεση της Αικατερίνης Κελέση στις 4 Φεβρουαρίου, δεν περιγράφει τίποτα από όσα η κυρία Ανακρίτρια αποδίδει ως περιεχόμενο αυτής της κατάθεσης της για να με κατηγορήσει στη συνέχεια ότι τα δημοσίευσα ως διοργανωτής μιας σκοτεινής συνωμοσίας. Η κ. Κ. Αλεβιζοπούλου, πρακτικά κατασκεύασε κατάθεση η οποία ουδέποτε υπήρξε. Αν αυτό δεν δημιουργεί ευθύνες για οποιοδήποτε δικαστή, τότε τι μπορεί να οδηγήσει σε έλεγχο ενός δικαστή που ενεργεί κατ’ αυτό τον τρόπο;

Όπως σας ενημέρωσα και στην προηγούμενη επιστολή μου, απευθύνομαι σε εσάς όχι για να με υπερασπίσετε ως αδικημένο. Είμαι ικανός να το κάνω μόνος μου και ταυτόχρονα να εκθέσω αυτούς που λειτούργησαν παραθεσμικά. Σας απευθύνθηκα γιατί έχετε θεσμικό και ηθικό χρέος , να ελέγξετε ποιος και γιατί χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για να προωθήσει επικίνδυνους σχεδιασμούς. Σας ζήτησα να εντοπίσετε και να αποδώσετε τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες  σε όσους τις έχουν.

Στα στοιχεία που σας έχω γνωστοποιήσει, προσθέτω σήμερα μια ακόμη προκλητική και παράνομη μεθόδευση εναντίον μου. Αυτή και αν αποδεικνύει συνωμοσία ενάντια σε θεσμούς και ανθρώπους.

Στο κατηγορητήριο που συνέταξε εναντίον μου η κυρία Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, εμφανίζει δημοσιεύματά μου που αφορούν την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, ως αποτέλεσμα μεθόδευσης που κάνω από κοινού με τον πρώην Υπουργό  Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για να πιεστεί η Ράικου. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, τον Μάρτιο του 2017, αφορούσε αναφορά που έκανε η Ανακρίτρια Ζαμανίκα, με την οποία γνωστοποιούσε στους ανωτέρους της, ότι κατά τη διάρκεια της Ανάκρισης για υπόθεση του εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου, η Εισαγγελία Διαφθοράς «ξέχασε» να της αποστείλει μέρος της δικογραφίας και των αποδεικτικών στοιχείων.

Στο εναντίον μου κατηγορητήριο μου η κ. Κ. Αλεβιζοπούλου συγκεκριμένα μου αποδίδει πως «προκειμένου να καμφθεί η αντίστασή της (σ.σ Ράικου) και να ενδώσει στις παράνομες προτροπές του (σ.σ Παπαγγελόπουλου) χρησιμοποίησε ως μέσο πίεσης την εφημερίδα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ την οποία εσύ εκδίδεις στην οποία στις 23-3-2017 διοχέτευσε στοχευμένα εντελώς αβάσιμη αναφορά της Ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα».

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σε δεύτερη ανοιχτή επιστολή του προς τον Βασίλειο Πλιώτα. «...κατηγορείται προκλητικά ένας αθώος».

Σας ζητώ όμως να δείτε τα πραγματικά γεγονότα, που ακολούθησαν της απαγγελίας του σε βάρος μου κατηγορητηρίου και εκθέτουν εκτός από την Ανακρίτρια κ. Κ. Αλεβιζοπούλου και το θεσμό της Δικαιοσύνης.

Στις 19 Ιανουαρίου 2022 έγινε η απαγγελία του κατηγορητηρίου εναντίον μου. Διαπίστωσα έτσι πως κατηγορούμαι για την  υπόθεση της Αναφοράς Ζαμανίκα εναντίον της  Ράικου. Στις 3 Μαρτίου 2022, ζήτησα από την Ανακρίτρια κ. Κ. Αλεβιζοπούλου, να μου δοθεί από τη δικογραφία το Αντίγραφο της Αναφοράς της Ανακρίτριας κ. Ηλιάνας Ζαμανίκα για προετοιμάσω την απολογία μου. Όπως προκύπτει από έγγραφα, όμως, η Ανακρίτρια κ. Κ. Αλεβιζοπούλου δεν είχε συμπεριλάβει την συγκεκριμένη Αναφορά στην εναντίον μου σχετική δικογραφία. Γι αυτό ύστερα από την 3-3-2022 Αίτηση για χορήγηση αντιγράφου της επίμαχης Αναφοράς της κ. Ηλ. Ζαμανίκα, με αίτημα της, η κ. Κ. Αλεβιζοπούλου προς τον Πρόεδρο του 9μελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου (το οποίο εξέτασε τις καταγγελίες της κυρίας Ζαμανίκα και επέβαλε μάλιστα ποινές σε Εισαγγελέα) ζήτησε να της διαβιβαστεί η ενλόγω Αναφορά. Στις 21 Μαρτίου 2022, το συγκεκριμένο έγγραφο, αποστέλλεται προς την κ. Κ. Αλεβιζοπούλου και το παραλαμβάνω αυθημερόν.

Δηλαδή κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Ανακρίτρια κ. Κ. Αλεβιζοπούλου, η οποία με κατηγόρησε στις 19 Ιανουαρίου 2022 ότι δημοσίευσα την «εντελώς αβάσιμη αναφορά της Ανακρίτριας Ζαμανίκα», δεν είχε στη διάθεσή της την συγκεκριμένη Αναφορά, όταν  συνέτασσε το εναντίον μου κατηγορητήριο.  Μάλιστα την ενλόγω Αναφορά της κ. Ηλ. Ζαμανίκα πήρε στα χέρια της και ενημερώθηκε για το περιεχόμενό της, ακριβώς δύο μήνες μετά την απαγγελία του κατηγορητηρίου σε βάρος μου.  Την αποκάλεσε όμως «εντελώς αβάσιμη» και με κατηγόρησε κιόλας. Προδήλως πρόκειται για «θαύμα» αν όχι για ανακριτική ταχυδακτυλουργία.

Όπως συνέβη και με όσα σας έχω γνωστοποιήσει για την κατάθεση της μάρτυρος Κελέση, η κυρία Ανακρίτρια, λειτουργεί πέραν και αντίθετα προς τα πραγματικά γεγονότα και έγγραφα τα οποία φέρεται να μην γνωρίζει, αφού προφανώς ούτε καν έχει αναγνώσει, ενώ κινείται με βάση κάποιες ενορατικές ιδιότητες ή μεταφυσικές λειτουργίες, που σε κάθε περίπτωση καταλήγουν εξωθεσμικές και εντελώς παράνομες. Στην κατάληξη αυτής της πρακτικής, κατηγορείται προκλητικά ένας αθώος και εκδικητικά ένας δημοσιογράφος ο οποίος αποκάλυψε σοβαρές πλευρές του σκανδάλου NOVARTIS.

Τι συμβαίνει , θα αναρωτηθώ για μια ακόμη φορά; Η Ανακρίτρια Αρεοπαγίτης κ. Κ. Αλεβιζοπούλου είτε δεν μελέτησε τη δικογραφία ως όφειλε είτε στερείται της απαιτούμενης από τον νόμο αμεροληψίας και αντικειμενικότητας; Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να ισχύουν και τα δύο. Είναι δική σας ευθύνη να το διερευνήσετε και να αποδώσετε τις προσήκουσες ευθύνες.

Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να πορεύεται (κατά την προσφιλή έκφραση άλλων Εισαγγελέων) με «αδιευκρίνιστα». Είτε είναι καταθέσεις κάποιων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, είτε ευθύνες.

Τέλος θα μου επιτρέψετε να σας θυμίσω μόνο τη ρήση του συμπατριώτη μου Στρατή Μυριβήλη «Η Δικαιοσύνη βαστά σπαθί. Σαν της πάρεις το σπαθί απομένει μόνο με τη ζυγαριά. Αυτή την έχουν όμως και οι μπακάληδες», καταλήγει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κώστας Βαξεβάνης: «Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα ανεχθείτε να στήνουν κατηγορίες;»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.