ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοτζιάς: Αυτές είναι οι προτάσεις της Ελλάδας για το Σκοπιανό

Πέντε τα ονόματα που θα «πέσουν στο τραπέζι».
Κοτζιάς: Αυτές είναι οι προτάσεις της Ελλάδας για το Σκοπιανό

Στα Σκόπια αναμένεται να μεταβεί την Πέμπτη η αποστολή της Ελλάδας με επικεφαλής τον Νίκο Κοτζιά, προκειμένου να συζητηθεί το Σκοπιανό.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί η ελληνική πλευρά μεταβαίνει στα Σκόπια, με ξεκάθαρες προσδοκίες και θέσεις ενώ ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε :

«Έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά και τα προβλήματα που έχουμε ανοικτά με την πΓΔΜ όσο και με μια μελλοντική ατζέντα συνεργασίας που να φέρει κέρδη και στις δύο πλευρές. Αυτήν την ατζέντα την έχω στείλει εδώ και πολλές ημέρες στα Σκόπια».

Επιπρόσθετα όπως αναφέρθηκε πέντε είναι τα ονόματα που θα συζητηθούν σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ και πρόκειται για:

  1. Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας)
  2. Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας)
  3. Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας)
  4. Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη)
  5. Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)]

«Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει βήμα, ίσως όχι να λυθεί μέχρι τέλους, αλλά οπωσδήποτε να έρθουμε πιο κοντά, επειδή οι μέρες και οι μήνες περνούν και εμείς θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Ζάεφ από την πλευρά του.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κοτζιάς: Αυτές είναι οι προτάσεις της Ελλάδας για το Σκοπιανό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.