ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κράτος μπανανία: Από τις ΗΠΑ μάθαμε και πάλι για νέα αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία!

Ο Ζελένσκι κόντεψε να προκαλέσει 3ο παγκόσμιο, άλλα η ελληνική κυβέρνηση «το βιολί της» - Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η Ελλάδα θα στείλει εκ νέου βλήματα των 155 χιλιοστών
Κράτος μπανανία: Από τις ΗΠΑ μάθαμε και πάλι για νέα αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία!

Ανακοίνωση ΥΠΑΜ – ΗΠΑ: Τι και αν κατέστη ολοφάνερο πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσπάθησε με προβοκατόρικες κινήσεις να σύρει όλη την υφήλιο σε μια κόλαση ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, κατηγορώντας ευθέως την Ρωσία για τον πύραυλο που εξερράγη σε Πολωνικό έδαφος; Τι και αν ο Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκε σχεδόν πως ο πύραυλος προήλθε από την ουκρανική αεράμυνα;

Tα μέλη του ΝΑΤΟ, η Γερμανία, η Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν μεταξύ εκείνων που κράτησαν εξαρχής επιφυλακτική στάση αναφορικά με τις πληροφορίες που διέρρεαν πολωνικά και ουκρανικά ΜΜΕ και τόνιζαν την ανάγκη πλήρους έρευνας.

Κι όμως, παρόλο που διαφαίνεται μια απίστευτη προβοκάτσια που θα μπορούσε να φέρει τον όλεθρο και να στοιχήσει τις ζωές εκατομμυρίων, η Δύση χωρίς το παραμικρό ίχνος λογικής συνεχίζει να ενισχύει στρατιωτικά τον αδίστακτο Ζελένσκι και δεν του προσάπτει το παραμικρό για αυτήν την απόπειρα μαζικής εξαπάτησης. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας… δεμένος σφιχτά στο άρμα της Δύσης και υπακούοντας τυφλά στις επιταγές της, συνεχίζει κι εκείνος να εμπλέκει την χώρα μας στην αποστολή στρατιωτικού υλικού προς τα μέτωπα της Ουκρανίας.

Και το ακόμα χειρότερο; Για την συνεχιζόμενη αποστολή στρατιωτικού υλικού όχι απλά δεν ερωτάται άλλα δεν ενημερώνεται καν ο ελληνικός λαός, αφού συνεχίζουμε να μαθαίνουμε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της Ουκρανίας, από ανακοινώσεις της… αμερικανικής κυβέρνησης!

Έτσι, όπως τον περασμένο Μάιο ο ελληνικός λαός πρωτο – άκουσε από τον αμερικανό ΥΠΑΜ, Λόιντ Όστιν, ότι η Ελλάδα θα έστελνε δεύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία (διαψεύδοντας πλήρως τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος είχε διαβεβαιώσει από το βήμα της Βουλής πως δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο), έτσι και τώρα οι έλληνες πολίτες άκουσαν τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα προβεί σε νέα αποστολή στρατιωτικού υλικού.

Ο Λόιντ Όστιν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μάρκ Μάιλι και αναφέρθηκε στην βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία, επισημαίνοντας τις χώρες που θα προχωρήσουν σε αποστολή περαιτέρω στρατιωτικού υλικού.

Μεταξύ των χωρών συγκαταλέγεται και η Ελλάδα, η οποία θα στείλει, όπως είπε ο Λόιντ Όστιν βλήματα των 155 χιλιοστών.

Για άλλη μια φορά δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση αποψιλώνει τα αποθέματα πυρομαχικών της χώρας για χάρη της Ουκρανίας, ενώ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο πιο εκρηκτικό κλίμα της τελευταίας 25ετίας. Να σημειωθεί πως και τον περασμένο Μάιο η Ελλάδα είχε στείλει και πάλι βλήματα των 155 χιλιοστών, όπως και τυφέκια, πολυβόλα, πυρομαχικά φορητού οπλισμού, αντιαρματικά όπλα, φορητούς πυραύλους, ρουκέτες και συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη πως πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει το κράτος σε μπανανία, αφού φτάσαμε στο έσχατο σημείο οι Έλληνες πολίτες να ενημερώνονται από αξιωματούχο ξένου κράτους για τις αποφάσεις που παίρνει η χώρα τους. Και το χειρότερο είναι πως ερήμην του ελληνικού λαού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να βάζει μια ολόκληρη χώρα στο μάτι του κυκλώνα, ενώ η παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα μυρίζει μπαρούτι.

Μάλιστα ο Λόιντ Όστιν μίλησε για την συμβολή των χωρών της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου στη σημαντική εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού, στην οποία η Ελλάδα επίσης συμμετέχει, όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης».

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κράτος μπανανία: Από τις ΗΠΑ μάθαμε και πάλι για νέα αποστολή πολεμικού υλικού από την Ελλάδα στην Ουκρανία!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.