ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κράτος «σουρωτήρι»: Κατακραυγή στα social media για τη διαρροή φωτογραφιών της 12χρονης σε κινητό παρουσιαστή

Υπόθεση 12χρονης - Κολωνός: Το κράτος αδυνατεί να προστατέψει την 12χρονη από κακόβουλες διαρροές που γίνονται στον βωμό του κέρδους και της τηλεθέασης - Οργή έχει ξεσπάσει στα social media
Κράτος «σουρωτήρι»: Κατακραυγή στα social media για τη διαρροή φωτογραφιών της 12χρονης σε κινητό παρουσιαστή

Σάλος στα social media: «Βλέπω φωτογραφίες, και δεν μπορώ να το διαχειριστώ κιόλας γιατί είμαι και πατέρας… Σας είπα ότι στο υπόγειο που ζούσε τη φρίκη το παιδάκι, αυτός που το βίαζε τράβαγε φωτογραφίες. Και σας είπα ότι στις φωτογραφίες που είχε η αστυνομία δεν φαινόταν το πρόσωπό του. Στη φωτογραφία που τώρα είδα τέλος πάντων, φαίνεται το πρόσωπό του Ηλία Μίχου, φαίνεται να έχει και κάμερα, και φαίνεται και όλη η σεξουαλική πράξη, ο βιασμός με το ανήλικο το 11χρονο», ήταν τα λόγια του παρουσιαστή πρωινής εκπομπής Γιώργου Λιάγκα, όταν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εκπομπής, και ενώ συζητούσαν στο πάνελ την υπόθεση του Κολωνού, κοίταξε το κινητό τηλέφωνο του.

Όπως ήταν λογικό και επόμενο, δεν άργησε να ξεσπάσει τεράστιος σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την αδιανόητη κατάσταση, ένας δημοσιογράφος να έχει υπό την κατοχή του υλικό με τον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό και μάλιστα να το ομολογεί και να το σχολιάζει σε δημόσια συχνότητα!

Μια μέρα μετά, και αφού υπήρξε γενικευμένη κατακραυγή στο διαδίκτυο, ο δημοσιογράφος τα… «γύρισε», ισχυριζόμενος πως δεν είχε στην κατοχή του καμία φωτογραφία και το μόνο που σχολίασε ήταν ένα… κείμενο με πληροφορίες από το ρεπορτάζ. Ωστόσο τα ίδια τα λόγια που χρησιμοποίησε την προηγούμενη μέρα δεν χωράνε παρερμηνείες, εφόσον αναφέρονταν σε συγκεκριμένη φωτογραφία, για την οποία μάλιστα ο δημοσιογράφος περιέγραψε και λεπτομερώς το τι φαίνεται σε αυτήν.

Οπωσδήποτε έχουμε να κάνουμε με απίστευτες καταστάσεις που φανερώνουν ένα κράτος – μπάχαλο. Στον βωμό της τηλεθέασης και του κέρδους, το οπτικοποιημένο μαρτύριο ενός 12χρονου παιδιού του Δημοτικού, γίνεται «φέιγ βολάν» σε τηλεοπτικά πάνελ! Άγνωστες λέξεις η δημοσιογραφική δεοντολογία, η ευαισθησία και η ανθρωπιά! Το δράμα ενός κοριτσιού, γίνεται «σόου» για τα νούμερα της τηλεθέασης!

Βιντεοληπτικό υλικό και πληροφορίες που θα έπρεπε να βρίσκονται μόνο στα χέρια των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης, διαρρέουν σαν «εμπόρευμα», υπηρετώντας την αδηφάγα περιέργεια και την «λογική» της κλειδαρότρυπας.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό δείγμα του ότι έχει χαθεί κάθε θεσμικό στεγανό στην υπόθεση του Κολωνού, είναι ότι ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, διαμαρτυρήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Νίκου Ευαγγελάτου, πως ο δημοσιογράφος έβγαλε στον «αέρα» την απολογία της μητέρας, πριν την πάρει στα χέρια του και την διαβάσει ο ίδιος ο κ. Λύτρας!

Κράτος, αστυνομία, δικαιοσύνη και ΕΣΡ, κανένας από τους θεσμούς δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να προστατέψει την υπόληψη ενός μικρού κοριτσιού που κακοποιείται ξανά και ξανά για τα μικροπρεπή συμφέροντα του καθένα! Αξιωματικοί της αστυνομίας, δικηγόροι ή ακόμα και παρατρεχάμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση, φαίνεται να έχουν καταστήσει διάτρητο το πλαίσιο προστασίας των πληροφοριών της υπόθεσης.

Οπωσδήποτε από αυτήν την εξωφρενική κατάσταση, βγαίνει βαριά εκτεθειμένος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας που δεν έχουν εξασφαλίσει εξ’ αρχής πως η διακίνηση υλικού από την υπόθεση του Κολωνού (και οποιαδήποτε άλλη υπόθεση) θα είναι αδύνατη, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε σοβαρή χώρα που -υποτίθεται – πως περιφρουρείται από θεσμούς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κράτος «σουρωτήρι»: Κατακραυγή στα social media για τη διαρροή φωτογραφιών της 12χρονης σε κινητό παρουσιαστή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.