ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λευτέρης Καλομοίρης: Νέες μαρτυρίες για το φονικό

Οι μαντινάδες που συγκλονίζουν
Λευτέρης Καλομοίρης: Νέες μαρτυρίες για το φονικό

Τη δική τους μαρτυρία για τα γεγονότα που συγκλόνισαν την Κρήτη και είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δυο ανθρώπων έδωσαν με τον δικό τους τρόπο οι δυο κόρες του Λευτέρη Καλομοίρη.

Οι κόρες του «Ντελικανή της μαντινάδας» όπως χαρακτήριζαν τον Λευτέρη Καλομοίρη οι άνθρωποι της λαογραφίας του νησιού, επέλεξαν να μιλήσουν με έμμεσο τρόπο για την βραδιά της τραγωδίας στο μνημόσυνο του πατέρα τους.

Η Αριστέα και η Ελευθερία μέσα από μαντινάδες και αναφορές τόνισαν πως ο πατέρας τους σκοτώθηκε γιατί ήθελε να προστατέψει τα παιδιά του.

Η μια μαντινάδα ήταν χαρακτηριστική με την οποία έκλεισε την αναφορά της η Αριστέα Καλομοίρη ήταν χαρακτηριστική: «Θέλει μεγάλη δύναμη να βάλεις στην καρδιά σου μπροστά σε όπλο αλλουνού να σώσεις τα παιδιά σου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανώγεια: Στην αντεπίθεση μετά το φονικό – «Θα μας βρουν απέναντί τους»

Στο ίδιο κλίμα και η Ελευθερία Καλομοίρη. Μάλιστα εκείνη στάθηκε στον αδερφό τους που βρίσκεται στην φυλακή για τον θάνατο του Γ. Ξυλούρη.

«Ένα παιδί σου πατέρα σε χαιρετά από μακριά. Η αγάπη και η αυτοθυσία σας θα μείνει στην ιστορία. Δεν θα άντεχες να τον χάσεις ούτε αυτόν ούτε κανέναν μας».

Οι κόρες του Λευτέρη Καλομοίρη αναφέρουν με τον πιο σαφή τρόπο πως στην βραδιά της τραγωδίας ο πατέρας τους μπήκε μπροστά στο όπλο του Ξυλούρη για να σώσει τα παιδιά του.

Πηγή: creta24.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λευτέρης Καλομοίρης: Νέες μαρτυρίες για το φονικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.