ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown – Πάτρα: Καταγγελίες για αστυνομική βία! (vid)

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα
Lockdown – Πάτρα: Καταγγελίες για αστυνομική βία! (vid)

Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα, μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, με αφορμή συγκέντρωση που ήθελαν να πραγματοποιήσουν οι πρώτοι, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Lockdown – Πάτρα: Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο καταγράφεται η στιγμή που αστυνομικοί ακινητοποιούν ένα άτομο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, έξω από πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, 10 αστυνομικοί που φορούν ασπίδες και κράνη και κρατούν γκλομπ έχουν ακινητοποιήσει έναν άνδρα.

Κάποιοι τον ρίχνουν στο έδαφος και τον χτυπούν.

Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές.

Αργότερα το βράδυ και οι εννέα προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Lockdown – Πάτρα

Καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι διμοιρίες των ΜΑΤ μετέβησαν σε γνωστό στέκι αντιεξουσιαστών και επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους. Πρόκειται για τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «επί τα προσώ» που λειτουργεί σαν δομή αλληλεγγύης προς ευάλωτους πολίτες.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, οι οργανώσεις του Νέου Αριστερού Ρεύματος για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση Πάτρας καταγγέλλουν ρεσιτάλ αστυνομικής βίας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν πως «οι δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ ξεχύθηκαν στην πόλη με αφορμή συγκέντρωση που είχε ανακοινωθεί στην πλ. Όλγας, χτύπησαν κόσμο απροκάλυπτα, προχώρησαν σε πογκρόμ στους δρόμους, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας αγωνιστές.

Εισέβαλαν στον κοινωνικό χώρο «Επί τα πρόσω» που πραγματοποιούσε εκείνη τη στιγμή δράση συλλογής ειδών πρώτη ανάγκης, προσήγαγαν δεκάδες άτομα, απέκλεισαν κόσμο εντός του χώρου και έπνιξαν την πόλη στα χημικά.

Η δημοσίευση καταγγελίας για επίθεση σε δημοσιογράφο με πρωτοφανείς απειλές και μέσα από την πλευρά της αστυνομίας, αποτελεί ακόμα μία ένδειξη των διαθέσεών τους».

Σημειώνεται ότι αστυνομική αυθαιρεσία καταγγέλλει επωνύμως και ο εκδότης του tetartopress.gr, Βασίλης Πέττας.

Σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «στην προσπάθειά του να καταγράψει τη μαρτυρία ενός από τους προσαχθέντες που ήταν τραυματισμένος, με τον οποίο είχε οπτική επαφή από το παράθυρο του κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων παρά το γεγονός ότι αμέσως δήλωσε τη δημοσιογραφική του ιδιότητα.

Στη συνεχεία και για περίπου μια ώρα έγιναν τρεις προσπάθειες σύλληψής του για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Η τελευταία, μάλιστα, αφορούσε κατάθεση μήνυσης από αστυνομικό με πολιτικά για δήθεν βιαιοπραγία από τον Βασίλη Πέττα, εναντίον του».

Όπως υπογραμμίζεται, «η πραγματικότητα είναι πως λίγη ώρα πριν, και ενώ του είχαν ανακοινώσει πως συλλαμβάνεται επειδή δήθεν βιντεοσκοπούσε αστυνομικούς που έβρισαν προσαχθέντες, ο ίδιος αστυνομικός τον απομόνωσε σε χώρο που δεν είχε επαφή με άλλο κόσμο, αποκομμένοι από τους υπολοίπους προσαχθέντες και χωρίς κανέναν λόγο βιαιοπράγησε κατά του εκδότη Β. Πέττα, απωθώντας τον βίαια πάνω σε ένα τοίχο με ένα φοριαμό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι, την πλάτη και το πρόσωπο».

Πηγή: dete.gr, patrastimes.gr

 

My Style Rocks: Η παίκτρια που κέρδισε τα 2.500 ευρώ και αυτή που αποχώρησε σήμερα

Κορονοϊός – Lockdown: Το σχέδιο της κυβέρνησης για το σταδιακό άνοιγμα

Toύρκοι: Οι Έλληνες εξοπλίζονται και οι Αρμένιοι μας επιτίθενται – Πώς καταντήσαμε έτσι

Covid-19 & περιοριστικά μέτρα: Όλες οι ειδήσεις

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Lockdown – Πάτρα: Καταγγελίες για αστυνομική βία! (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.