ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 466,03 ευρώ η μεγαβατώρα – Έρχεται νέο ΣΟΚ στους καταναλωτές

Οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται να φουσκώσουν ακόμη περισσότερο το προσεχές διάστημα
Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 466,03 ευρώ η μεγαβατώρα – Έρχεται νέο ΣΟΚ στους καταναλωτές

Νέο σοκ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σύντομα οι καταναλωτές καθώς οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται να φουσκώσουν ακόμη περισσότερο.

Μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση να επέλεξε να απαντήσει με το επίδομα Power pass στα υπέρογκα ποσά που κλήθηκαν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες για το ηλεκτρικό ρεύμα, όμως τα βάσανα δεν λένε να τελειώσουν.

Φυσικά, τα μέτρα στήριξης έκαναν το Twitter να γελάσει μέχρι δακρύων και όχι άδικα καθώς όχι απλά δεν πήραν ανάσα οι Έλληνες καταναλωτές αλλά δεν μπορούν να είναι σίγουροι ούτε για την αυριανή ημέρα!

Οι πληρωμές ξεκίνησαν από την Παρασκευή 15 Ιουλίου, όμως τα ποσά τα οποία αντικρίζουν όσοι έκαναν την αίτηση για το επίδομα προκαλούν αντιδράσεις καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις βρίσκονται πολύ μακριά από το «έως 600 ευρώ» της Κυβέρνησης.

Η υπόσχεση για επιστροφές έως 600 ευρώ τελικά έγινε επιστροφή αστείων 20 ευρώ, άντε και λίγο παραπάνω σε κάποιες περιπτώσεις, με τους περισσότερους να τα αποκαλούν χαρτζιλίκι και ντροπή.

Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 466,03 ευρώ η μεγαβατώρα – Έρχεται νέο ΣΟΚ στους καταναλωτές

Οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στην προημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου προκαλούν σοκ καθώς υπολογίζονται στα 466,03 ευρώ ανά μεγαβατώρα, σημειώνοντας άλμα 43% σε σχέση με την χθεσινή ημέρα.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τους Έλληνες πολίτες ενώ είναι ενδεικτικό ότι η μέγιστη τιμή διαμορφώνεται στα 686,25 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν από τους προμηθευτές ρεύματος τα τιμολόγια χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής που θα ισχύσουν από την πρώτη ημέρα του Αυγούστου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 466,03 ευρώ η μεγαβατώρα – Έρχεται νέο ΣΟΚ στους καταναλωτές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.