ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαχαιρίτσας: Στο «φως» έγγραφα που αποδεικνύουν ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας (vid)

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ο αιφνιδιαστικός θάνατός του έφερε στην επιφάνεια τις ελλείψεις που βάρυναν το συγκεκριμένα βράδυ το Κέντρο Υγείας.
Μαχαιρίτσας: Στο «φως» έγγραφα που αποδεικνύουν ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας (vid)

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ο αιφνιδιαστικός θάνατος του αγαπημένου καλλιτέχνη έφερε στην επιφάνεια τις ελλείψεις που βάρυναν το μοιραίο βράδυ το Κέντρο Υγείας του νομού Μαγνησίας. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών συνδέει μάλιστα τις ελλείψεις με έναν άλλον θάνατο που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Της 14χρονης που στις 30 Αυγούστου έχασε τη ζωή της στο λούνα παρκ.

Ο απεσταλμένος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Λάμπρος Δεμερτζής, φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφα που αποδεικνύουν τα προβλήματα βαρδιών αλλά και τις συχνές αναρρωτικές εργαζομένων στο συγκεκριμένο κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μαχαιρίτσας: Τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα δώσουν απαντήσεις (vid)

Όπως φαίνεται, μία συγκεκριμένη εργαζόμενη οδηγός παίρνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες. Από τις 19/6/2019 έχει πάρει δύο αναρρωτικές άδειες έως τις 3/9/2019 -εκτός των άλλων αδειών- και αναρρωτική άδεια από τις 3/9/19 έως τις 5/9/19. Το έγγραφο υπογράφει ο συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, Αλέξανδρος Ντουμανάκης.

Όπως πληροφορήθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η εν λόγω υπάλληλος απουσίαζε και το μοιραίο βράδυ του θανάτου του αγαπημένου καλλιτέχνη. Και πάλι όμως απομένουν πέντε οδηγοί για να καλύψουν τρεις οχτάωρες βάρδιες. Γιατί αυτό δεν συμβαίνει;

Αντιθέτως, όπως βλέπετε στο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το Star, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Δημήτρης Ξηραδάκης με επιστολή του ζητά κάλυψη από το ΕΚΑΒ Λάρισας λόγω των πολλών αναρρωτικών της ίδιας οδηγού.

Μαχαιρίτσας: Στις 4 και 27 το πρωί η κόρη του καλεί στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και αφού εκεί δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου ενημερώνεται το κέντρο της Λάρισας και διαβιβάζει στην συνέχεια στην κινητή μονάδα Βόλου. Το ασθενοφόρο έκανε 50 λεπτά να φτάσει.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βόλου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Σε λίγες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τον δημοφιλή καλλιτέχνη από την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεοντάρη. Ακόμη όμως και αν αυτά δείξουν πως η καθυστέρηση του ασθενοφόρου δεν έπαιξε ρόλο διότι ο θάνατος επήλθε σχεδόν αμέσως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να κινδυνεύσει ανά πάσα στιγμή ένας άλλος συμπολίτης μας που θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε σωθεί αν δε λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα βαρδιών και αδειών του Κέντρου Υγείας Αλμυρού.

Όπως μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας έχουν μόνο οδηγό. Μονάχα αν υπάρχει δυνατότητα συνοδεύει το περιστατικό ο γιατρός του Κέντρου Υγείας. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα σοβαρό περιστατικό, όπως ήταν η περίπτωση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ακόμη και να φθάσει το ασθενοφόρο, δεν μπορούν ουσιαστικά να δοθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες. Αντίθετα, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, έχουν πλήρωμα δύο διασωστών.

Διευκρινίζεται ότι τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας δεν υπάγονται στο ΕΚΑΒ, αλλά στις υγειονομικές περιφέρειες. Με αυτή τη διάσπαση αρμοδιοτήτων συχνά επικρατεί και γραφειοκρατικό μπάχαλο, πόσο μάλλον τώρα που οι διοικητές έχουν παραιτηθεί και οι νέοι δεν έχουν αναλάβει.

Πηγή star.gr

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαχαιρίτσας: Στο «φως» έγγραφα που αποδεικνύουν ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.