ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μας κοροϊδεύει ο Παύλος Μαρινάκης: Παρά το φορολογικό πογκρόμ χωρίς διάκριση, λέει ότι «δεν τσουβαλιάζουν όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες»

«Δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροφυγάδες» δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού
Μας κοροϊδεύει ο Παύλος Μαρινάκης: Παρά το φορολογικό πογκρόμ χωρίς διάκριση, λέει ότι «δεν τσουβαλιάζουν όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες»

Το άσπρο – μαύρο επιχείρησε να κάνει ο Παύλος Μαρινάκης, για το φορολογικό πογκρόμ και την προεκλογική εξαπάτηση σε βάρος 700.000 ελεύθερων επαγγελματιών που αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτοντας ισοπεδωτικά τεκμήρια και επιβάλλοντας φόρο – χαράτσι κοντά στα 1.500 ευρώ χωρίς εξαιρέσεις.

«Πρέπει να μείνουμε μακριά από λογικές ισοπέδωσης και τσουβαλιάσματος, δεν είναι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροφυγάδες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερωτήσεις για τον εξορθολογισμό της φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο Παύλος Μαρινάκης μπορεί να μην… βλέπει καμία λογική ισοπέδωσης γιατί είναι εκπαιδευμένος να αναιρεί τα προφανή και τα αυταπόδεικτα, άλλα φορολογική «ισοπέδωση» βλέπουν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που βρίσκονται στα «κάγκελα» μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το φορομπηχτικό μέτρο. Οι αντιδράσεις είναι τόσες πολλές, που έχουν μεταφερθεί ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Να μην ξεχνάμε ότι η κατρακύλα στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, επιταχύνθηκε από την προεκλογική γκάφα του… «μαρτυριάρη» Κατρούγκαλου που είχε αποκαλύψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέφερε την ασφαλιστική εισφορά κατά 20% στο εισόδημα των αυτοαπασχολουμένων. Τότε η ΝΔ είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για ψηφοθηρικούς σκοπούς και τα γαλάζια στελέχη δεσμεύονταν ότι με τη ΝΔ στην εξουσία, δεν θα επιβαλλόταν κανένας νέος φόρος.

Χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες ψήφισαν ΝΔ για να γλυτώσουν από την φορομπηχτική πολιτική τύπου Κατρούγκαλου που έβαζε στο στόχαστρο τα εισοδήματα των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Και τελικά αντί για κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος που υποσχόταν η ΝΔ, είδαν τον καταστροφέα των εργαζομένων – Κωστή Χατζηδάκη να εξαπολύει την τελειωτική επίθεση στη μεσαία τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους, θεσπίζοντας ένα φορολογικό «κοστούμι» που ουσιαστικά τους απαγορεύει να είναι φτωχοί ή να έχουν επαγγελματικές αποτυχίες και αναποδιές.

Αυτό το άδικο φορολογικό «κοστούμι» θα μπορούσε κάλλιστα να αποκαλείται και… «τσουβάλι», αφού αυτό ακριβώς έπραξε το Μαξίμου παρά τις αερολογίες του Παύλου Μαρινάκη: τσουβάλιασε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους γιατί η κυβέρνηση δήλωσε ανίκανη και απρόθυμη να πατάξει τη φοροδιαφυγή μόνο των μπαταχτσήδων, και προτίμησε να επιβάλλει έναν οριζόντιο κεφαλικό φόρο και μάλιστα χωρίς να καταργήσει το Τέλος Επιτηδεύματος, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά.

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να ελέγξει τα καρτέλ που αισχροκερδούν στα σούπερ μάρκετ και να φορολογήσει ουσιαστικά τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας, με περισσή ευκολία επιτέθηκε στα μικρομεσαία εισοδήματα και ανακήρυξε «ένοχους» όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν βγάζουν πάνω από 10.000 τον χρόνο.

Και αυτό το φορολογικό πογκρόμ παρουσιάζεται υπό το πρόσχημα της κοινωνικής… δικαιοσύνης, την ίδια στιγμή που η ΝΔ χρωστάει πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες και το ελληνικό δημόσιο που όχι μόνο «αβγατίζουν» συνεχώς, αλλά παραμένουν δανεικά και αγύριστα…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μας κοροϊδεύει ο Παύλος Μαρινάκης: Παρά το φορολογικό πογκρόμ χωρίς διάκριση, λέει ότι «δεν τσουβαλιάζουν όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.