ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τερμάτισαν: Ιδιωτικούς «Κλουζώ» θα προσλαμβάνει η εφορία για να «ξεψαχνίζουν» τα περιουσιακά στοιχεία πολιτών!

Εφορία: Μέχρι και ιδιωτικούς ντετέκτιβ θα προσλαμβάνει το Δημόσιο για να εντοπίζει όσους του χρωστούν - Τι περιλαμβάνει ο τριπλός έλεγχος
Το τερμάτισαν: Ιδιωτικούς «Κλουζώ» θα προσλαμβάνει η εφορία για να «ξεψαχνίζουν» τα περιουσιακά στοιχεία πολιτών!

Εφορία: Εμμονή με την… παρακολούθηση των πολιτών δείχνει να έχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού μετά το όργιο φημών που προέκυψε από το διαφαινόμενο σκάνδαλο των υποκλοπών, τώρα το κράτος θα παρακολουθεί με κάθε «επισημότητα» αν οι πολίτες συμμορφώνονται στη φορομπηχτική πολιτική, όχι βέβαια μέσω… Predator (θέλουμε να ελπίζουμε…), αλλά με ιδιωτικούς ντεντέκτιβ που θα ριχτούν στο κυνήγι των μεγάλων φοροφυγάδων!

Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική», στα νέα κυβερνητικά μέτρα περιλαμβάνεται ο τριπλός έλεγχος των οφειλετών του Δημοσίου, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση όλων των μέτρων του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Σε αυτά τα μέτρα προβλέπεται ακόμα και η πρόσληψη ιδιωτικών ντετέκτιβ για να συνδράμουν στις έρευνες των εισπρακτικών Αρχών έτσι ώστε να εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία (κινητά ή ακίνητα) των οφειλετών, ή των συνυπόχρεων προσώπων! Αυτό, μαζί με την ανάθεση της έρευνας σε ελεγκτικές εταιρείες, ή δικηγόρους, ή δικηγορικά γραφεία, ή κοινοπραξίες αυτών, θα διασφαλίσει την εξεύρεση περιουσιακών στοιχείων για να προχωρήσει κατόπιν η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, με τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις και ποινικές διώξεις).

Πέραν της χρήσης ντετέκτιβ όμως, για τους πολίτες που δεν έχουν πληρώσει φόρους και πρόστιμα, προβλέπονται ακόμα και έφοδοι στα σπίτια τους, και εξονυχιστικός έλεγχος σε όλα τα υπάρχοντά τους!

Αφού πρώτα αποφάσισε η κυβέρνηση να ωθήσει τους πολίτες σε κοινωνικό «κανιβαλισμό» νομιμοποιώντας και ανταμείβοντας τον «καταδότη» που θα «καρφώνει» τον φοροφυγά στην εφορία, τώρα και με το νόμο η παρακολούθηση ολόκληρης της οικονομικής κατάστασης ενός προσώπου θα εξυπηρετεί το ανελέητο «φοροσαφάρι» που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Καταλαβαίνει κανείς ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τα όρια μιας εκλογικευμένης αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και τείνει να γίνει κυνήγι «επικηρυγμένων» με πρακτικές «Μεγάλου Αδερφού». Την ίδια στιγμή οι κυβερνώντες απολαμβάνουν σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές και χρωστούν εκατομμύρια σε δημόσιο και τράπεζες που όλα εμφανίζονται «ρυθμισμένα» εις το διηνεκές, αλλά καμία εισπρακτική, κανένας… ντεντέκτιβ και κανένας αυτόκλητος «καταδότης» δεν πρόκειται να τους ενοχλήσει.

Παρόλη τη διαφήμιση του περιβόητου ψηφιακού κράτους που υποτίθεται ότι θα μπορούσε να ελέγχει το φορολογικό τοπίο, βλέπουμε ότι η κυβέρνηση τελικά καταφεύγει σε αναχρονιστικές και αντικοινωνικές μεθόδους φοροεπιδρομής, όπως είναι ο «οθωμανικός» οριζόντιος κεφαλικός φόρος σε ελεύθερους επαγγελματίες, το αλληλορουφιάνεμα των πολιτών και η παρακολούθησή τους με ιδιωτικούς… «Κλουζώ».

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιβάλλει όλα αυτά τα εξωφρενικά μέτρα για να επιβλέπει τη «φοροαφαίμαξη» του λαού και να καλυφθούν οι αυξημένες εισπρακτικές ανάγκες του Προϋπολογισμού 2024, μέσω αυτού προνοεί ένα γερό «κομπόδεμα» 211 εκατομμυρίων ευρώ για τα «υπάκουα» ΜΜΕ, ώστε να «σιγοντάρουν» τη φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης και να μην βρίσκουν ούτε ψεγάδι στους άδικους και επαχθείς φορολογικούς συντελεστές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το τερμάτισαν: Ιδιωτικούς «Κλουζώ» θα προσλαμβάνει η εφορία για να «ξεψαχνίζουν» τα περιουσιακά στοιχεία πολιτών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.