ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητική παρέλαση: Προσαγωγές πολιτών

Προσαγωγές πολιτών που διαδήλωναν κατά της Συμφωνία των Πρεσπών σημειώθηκαν στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα
Μαθητική παρέλαση: Προσαγωγές πολιτών

Στην προσαγωγή δύο ατόμων επειδή διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πλατεία Συντάγματος πριν την μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα προχώρησε η αστυνομία.

Οι δύο πολίτες ήταν σε μια ομάδα πολιτών που μοίραζαν φυλλάδια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο αρχικά απώθησαν μέχρι την αρχή της οδού Ερμού τα περίπου 20 άτομα που μοίραζαν φυλλάδια και στη συνέχεια αστυνομικοί προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ τα δύο άτομα.

Ο ένας από τους δύο προσαχθέντες είναι το μέλος της πολιτικής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Μαντάς.

Μιλώντας στο protothema.gr ο κ. Μαντάς περιέγραψε λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος.

«Ήμασταν 150 μέτρα μακριά από την μαθητική παρέλαση και με ένα τραπεζάκι και πανό μοιράζαμε φυλλάδια για την 25η Μαρτίου μέσα στα οποία αναφερόμασταν και στη Συμφωνία των Πρεσπών» ξεκινά την αφήγησή του ο κ. Μαντάς.

«Ήρθαν και απαιτούσαν να πάμε άλλα 150 μέτρα, έξω από το χώρο της πλατείας και απαιτούσαν να διαβάσουν το κείμενο για να το μεταφέρουν στους ανωτέρους τους. Τότε με βίαιο τρόπο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν ένα κλοιό στα 20 άτομα και μας κατέβασαν με το ζόρι μέχρι τη Μητροπόλεως και εκεί με προσήγαγαν».

«Τους ενόχλησε η φράση, πολιτική προδοσία»

Κατά τον ίδιο «τους ενοχλούσε το κείμενο και η φράση “πολιτική προδοσία” για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω μου στην Μητροπόλεως και επιχείρησαν να πιάσουν και άλλους αλλά υπήρξαν διαμαρτυρίες» προσθέτει ο κ. Μαντάς και υποστηρίζει ότι «μας άφησαν ελεύθερους γιατί τους ακούσαμε να λένε ότι το παίζουν οι ειδήσεις».

Στο κτήριο της ΓΑΔΑ βρέθηκαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι νομικοί σύμβουλοι της ΛΑΕ Σαραντος Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Σπάθας και Γαβριήλ Πελεκιδης

για να συμπαρασταθούν στους δύο προσαχθέντες που αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι προσαγωγές έγιναν γιατί τα δύο άτομα αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους στις αστυνομικές δυνάμεις.

Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Βαρεμένος στην Αυστραλία

Μέχρι την Αυστραλία έφτασαν οι αποδοκιμασίες των Ελλήνων κατά βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος που έδωσε το «παρών» στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Μελβούρνη τα «άκουσε» από συγκεντρωμένους όταν άρχισε την ομιλία του μετά τη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ευσταθίου.

Αρχικά του φώναξαν «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία» και στη συνέχεια τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» φωνάζοντας, επίσης, τη λέξη «φυλακή» ενώ δεν έλειψαν και οι ύβρεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα neoskosmos κάποιος από τους συγκεντρωμένους πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αποδοκιμασίες ήταν αρκετά έντονες με την ασφάλεια του Γιώργου Βαρεμένου να τον απομακρύνει μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης υπό τις ιαχές «προδότη» και «αληταρά».

«Φασιστικό το σύνθημα που μου φώναξαν»

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μια δράκα ανθρώπων που προσπάθησε σε έναν ιερό χώρο να τον λερώσει ».

Ο κ. Βαρεμένος μίλησε για «φασιστικό σύνθημα» που ακούστηκε σε βάρος του «σαν αυτό που φωνάζουν οι χρυσαυγίτες για τους πολιτικούς». «Υπερασπίστηκα τον πολιτικό κόσμο εκφράζοντας τα αισθήματα ομοψυχίας των ομογενών που μου μεταφέρθηκαν» συμπλήρωσε ο κ. Βαρεμενός.

Υποστήριξε, ακόμα, ότι «δεν διέκοψα την ομιλία μου, μίλησα και την ολοκλήρωσα και έφυγα στη συνέχεια».

Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «η διαφωνία είναι σεβαστή και μπορώ να κάνω διάλογο όπου χρειάζεται».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974»

Σε συνέντευξή τύπου το Σάββατο στο Γενικό Προξενείο της Μελβούρνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «τη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974 έως σήμερα» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα θα είναι πολλαπλά κερδισμένη σε βάθος χρόνου».

Αναφερόμενος σε αυτούς που διαφωνούν με την συμφωνία σημείωσε πως δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός αλλά ούτε και αποδέχεται να αμφισβητείται ο δικός του πατριωτισμός ή της κυβέρνησης. «Σέβομαι την διαφορετική άποψη αλλά όλα αντιμετωπίζονται μέσω του διαλόγου. Εξάλλου ακραίες φωνές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαθητική παρέλαση: Προσαγωγές πολιτών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.