ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαύρο στο MEGA, αλλά…

Η ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης θα «γράψει» πως στις 28 Οκτωβρίου 2018, ήταν η μέρα που έπεσε το «μαύρο» στο Mega. Η μέρα που έπεσε οριστικά η αυλαία για ένα ιστορικό κανάλι, το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που λειτούργησε στην Ελλάδα. Ήταν 02:08 και 35 δευτερόλεπτα, ξημερώματα Κυριακής, 28 Οκτωβρίου όταν το επεισόδιο των Απαράδεκτων δεν...
Μαύρο στο MEGA, αλλά…

Η ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης θα «γράψει» πως στις 28 Οκτωβρίου 2018, ήταν η μέρα που έπεσε το «μαύρο» στο Mega. Η μέρα που έπεσε οριστικά η αυλαία για ένα ιστορικό κανάλι, το πρώτο ιδιωτικό κανάλι που λειτούργησε στην Ελλάδα.

Ήταν 02:08 και 35 δευτερόλεπτα, ξημερώματα Κυριακής, 28 Οκτωβρίου όταν το επεισόδιο των Απαράδεκτων δεν τελείωσε. Το πρόλαβε το «μαύρο». Το Mega σταμάτησε να εκπέμπει στην πλατφόρμα της Digea τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως είχε ανακοινωθεί σχεδόν 48 ώρες νωρίτερα.

29 ολόκληρα χρόνια μας συντρόφευσε το Mega. Ήταν 20 Νοεμβρίου του 1989 όταν το σήμα του εμφανίστηκε για πρώτη στους τηλεοπτικούς δέκτες. Το σήμα του έμεινε στην ιστορία. Το ίδιο και οι σειρές τις οποίες είδαμε και αγαπήσαμε μέσα από τη συχνότητά του. Σειρές που έγραψαν ιστορία (Απαράδεκτοι, Τρεις Χάριτες, Dolce Vita, Δις Εξαμαρτείν, Δυο Ξένοι, Στο Παρά Πέντε, Οι Αυθαίρετοι, Αναστασία, Λόγω Τιμής, Αναστασία, Το Νησί).

Το τέλος είχε ανακοινωθεί από την Παρασκευή (26.10.2018) όταν έγινε γνωστό πως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης απέστειλε την απόφαση στη DIGEA η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε επίσημα την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ότι θα διακόψει το σήμα της.

Στην ανακοίνωσή της η Digea ανέφερε πως «ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό ότι κατόπιν έγγραφης γνωστοποίησης που έλαβε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), θα προχωρήσει, ως υποχρεούται, από το νόμο και το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας της, στη διακοπή της παροχής υπηρεσιών ψηφιακής μετάδοσης του τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας «MEGA». Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί τις πρωινές ώρες της Κυριακής 28/10/2018».

Το κανάλι βέβαια συνεχίζει να εκπέμπει από τα κανάλια της Nova και Cosmote Tv.

Δείτε τη στιγμή που κόπηκε το σήμα στο Mega:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=YCaiM0RhY30

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μαύρο στο MEGA, αλλά…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.