ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Προ.Πο: Ο ανίκανος Γ. Οικονόμου αντικαταστάθηκε από τον πιο αποτυχημένο υπουργό στην προστασία του πολίτη

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ενώ η μάστιγα της βίας και της εγκληματικότητας «θερίζει», η κυβέρνηση έκανε υπουργό Προ.Πο. τον πολιτικό που έχει γίνει συνώνυμο της αποτυχίας και της αποσιώπησης υποθέσεων
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Προ.Πο: Ο ανίκανος Γ. Οικονόμου αντικαταστάθηκε από τον πιο αποτυχημένο υπουργό στην προστασία του πολίτη

Δεν πέρασε παρά ένα – μόλις – εξάμηνο, για να αναγκαστεί η κυβέρνηση του 41% να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, ανακατεύοντας την τράπουλα των αποτυχημένων υπουργών και αλλάζοντάς τους θέσεις. Ως ο πιο αποτυχημένος υπουργός, αντιμετωπίστηκε από το Μαξίμου ο Γιάννης Οικονόμου, και φυσικά όχι άδικα.

Η προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη με το που κάθισε στην «καυτή» καρέκλα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αντικαθιστώντας τον Νότη Μηταράκη που βρισκόταν διακοπές με σκάφος στην Πάτμο, ενώ η χώρα ήταν στο έλεος πυρκαγιών), άρχισε να υποπίπτει στο ένα φιάσκο μετά το άλλο.

Η επιδρομή των νεοναζί χούλιγκαν από την Κροατία που διέσχισαν τη μισή Ελλάδα και προκάλεσαν το φονικό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και τα ατελείωτα περιστατικά άγριας εγκληματικότητας, εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ουδέποτε ανέλαβε τις ευθύνες του, και κρυβόταν πίσω από φαιδρά επιχειρήματα μιλώντας για πανευρωπαϊκή… πανδημία βίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο τον Δεκέμβριο τρεις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους. Στου Ρέντη ο 31χρονος Γιώργος Λυγγερίδης πέθανε από τις επιπλοκές του τραυματισμού του από φωτοβολίδα. Στον Ασπρόπυργο, ο 29χρονος αστυνομικός της ΔΙΑΣ σκοτώθηκε κατά την καταδίωξη κλεμμένων αυτοκινήτων. Και στη Θεσσαλονίκη ο 32χρονος αστυνομικός, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από έναν ψυχοπαθή Νορβηγό.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Η δοκιμασμένη συνταγή της αποτυχίας

Η χώρα έχει μετατραπεί σε πεδίο ανεξέλεγκτης βίας και εγκλήματος, και μέσα σε έξι μήνες η κυβέρνηση άλλαξε 3 υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, απόδειξη ότι στο κομμάτι της έννομης τάξης η κυβέρνηση έχει προκαλέσει ένα επιτελικό μπάχαλο. Το πρόβλημα είναι ότι τη θέση του «φθαρμένου» και ανίκανου Γιάννη Οικονόμου, πήρε ένας ακόμα πιο «φθαρμένος» και αποδεδειγμένα ανεπαρκής πολιτικός, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ούτε για δεύτερη, ούτε για τρίτη, αλλά για πέμπτη φορά αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη o «βετεράνος» που προήλθε από το καταβαραθρωμένο ΠΑΣΟΚ.

Τελευταία φορά, απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο υπουργείο τον Αύγουστο του 2021, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, και δεν γίνεται να ξεχαστεί η μνημειώδης δήλωσή του ότι ήταν «με τη μάνικα στο χέρι», όταν κατηγορήθηκε από την αντιπολίτευση ότι ήταν εξαφανισμένος στο διάστημα των κρίσιμων πυρκαγιών.

Όμως και συνολικά στο βιογραφικό του ως υπουργός Προ.Πο. έχουν καταγραφεί πολλές ακόμα «μαύρες» σελίδες, μεταξύ αυτών και η ανεξιχνίαστη – μετά από 14 χρόνια – δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά και το επίσης ανεξιχνίαστο έγκλημα της Marfin.

Στον καιρό της πανδημίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα με τον αυταρχισμό που επέβαλλε τα lockdown και τα ασφυκτικά περιοριστικά μέτρα, ενώ ήταν ο πρώτος (μετά την επταετία της χούντας) που επέβαλλε καθολική απαγόρευση συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, και επιπλέον ήταν υπεύθυνος και για τα σοβαρά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη που προκλήθηκαν από περιστατικό άγριας αστυνομικής βίας.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο ορισμός του αποτυχημένου υπουργού, που όμως χρησιμοποιείται εδώ πολλά χρόνια ως «μπαλαντέρ» για τις δύσκολες θέσεις. Όλες τις φορές αντικαταστάθηκε ως ανεπαρκής υπουργός Προ.Πο., κι όμως σήμερα το Μαξίμου τον ανακυκλώνει και τον εμφανίζει ως «ειδικό» που έρχεται να βάλει σε… τάξη το υπουργείο, στο οποίο υπήρξε ανεπαρκέστατος άλλες τέσσερεις φορές…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Προ.Πο: Ο ανίκανος Γ. Οικονόμου αντικαταστάθηκε από τον πιο αποτυχημένο υπουργό στην προστασία του πολίτη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.