ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μίκης Θεοδωράκης: «Έμοιαζε στην αριστερά σαν ένα τάνκερ που ήθελε να στρίψει στη λίμνη των Ιωαννίνων»

Πολλοί επιφανείς άνθρωποι έχουν υμνήσει τον Μίκη Θεοδωράκη, όπως το πιο εύστοχο σχόλιο ίσως, το έχει κάνει ο Μίμης Ανδρουλάκης.
Μίκης Θεοδωράκης: «Έμοιαζε στην αριστερά σαν ένα τάνκερ που ήθελε να στρίψει στη λίμνη των Ιωαννίνων»

Μίκης Θεοδωράκης: Και τι δεν έχει ειπωθεί από καταξιωμένους πολιτικούς, ηγέτες κρατών, μουσικούς και γενικότερα λόγιους ανθρώπους για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Όμως ένα από τα εύστοχα σχόλια για να περιγράψει το που κινείται ιδεολογικά, το είχε κάνει ο Μίμης Ανδρουλάκης, στο στο βιβλίο του «Σαλός Θεού-Ο μυστικός Μίκης». Ένα από τα πιο καλά βιβλία που έχουν γραφτεί για τον Θεοδωράκη.

Τι ακριβώς ανέφερε το σχετικό απόσπασμα; «Ο Μίκης Θεοδωράκης έμοιαζε στη αριστερά σαν ένα τάνκερ που ήθελε να στρίψει στη λίμνη των Ιωαννίνων!»

Δεν είναι τυχαίο που η ηγεσία της ανανεωτικής αριστεράς δεν τον ήθελε στον ενιαίο Συνασπισμό του 1989, με αποτέλεσμα να τον συναντήσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στο αεροδρόμιο, ενώ ο Μίκης ετοιμαζόταν να φύγει για το Παρίσι, να τον κολακεύσει μιλώντας του για ένα του άρθρο και να ξεκινήσει το φλερτ μαζί του.

Ένα φλερτ, που οδήγησε στη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στην πρώτη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον Απρίλιο του ΄90, ως υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου παρά τω πρωθυπουργώ, με Γενικό Γραμματέα τον αδερφό του Γιάννη. Σημειωτέον, ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αθέτησε την δέσμευσή του να είναι ο Μίκης υπουργός Επικρατείας, πρώτος τη τάξει και συντονιστής των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού.

Διαβάστε επίσης:

Χαρίλαος Φλωράκης – Μίκης Θεοδωράκης: Σε 100 χρόνια εμένα θα με ξεχάσουν – Εσένα θα σε θυμούνται όλοι και σε 200 χρόνια

Μίκης Θεοδωράκης – H τελευταία συναυλία που έδωσε

Μίκης Θεοδωράκης: Μια νυχτερίδα – Σπάνια εκτέλεση όπου τραγουδά ο ίδιος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης: «Έμοιαζε στην αριστερά σαν ένα τάνκερ που ήθελε να στρίψει στη λίμνη των Ιωαννίνων»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!