ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Δημοκρατία: «Καθαρίζουν» τα ψηφοδέλτια από μερικούς γαλάζιους σκανδαλοποιούς και συνεχίζουν να καλύπτουν άλλους

Νέα Δημοκρατία: Εκτός ψηφοδελτίων Νικολάου, Σπυράκη και Χειμάρας αλλά εντός ο Παπαθανάσης και ο Καππάτος - Ερωτηματικό για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή
Νέα Δημοκρατία: «Καθαρίζουν» τα ψηφοδέλτια από μερικούς γαλάζιους σκανδαλοποιούς και συνεχίζουν να καλύπτουν άλλους

Νέα Δημοκρατία: Αφού πρώτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε ό,τι μπορούσε για να καλύψει και να υποβαθμίσει τα σκάνδαλα πολιτικών που δρούσαν στις τάξεις της κοροϊδεύοντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, τώρα – εν όψει εκλογών – βγάζει εκτός ψηφοδελτίων κάποια από τα «βαρίδια» των σκανδαλοποιών.

Είναι άλλωστε τόσα πολλά τα σκάνδαλα κυβερνητικών στελεχών που ήρθαν στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια, που δείχνει πως αυτά τα «βαρίδια» δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις, άλλα ολόκληρη η κυβέρνηση λειτουργούσε ως «θερμοκήπιο» σκανδάλων.

Και βέβαια αποτελεί μέγιστη υποκρισία μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης, να «θυμούνται» στο τέλος της διαδρομής πως αν «ξεφορτωθούν» μερικά πρόσωπα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη με τα σκάνδαλα τους, θα έχουν την εντύπωση ότι θα παρουσιαστούν στο εκλογικό σώμα ως λευκές περιστερές.

Όπως ανέφερε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός  εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τέθηκαν εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ για τις εκλογές 2023 η Μαρία Σπυράκη, η Σοφία Νικολάου και ο Θέμης Χειμάρας.

Όσον αφορά τη Μαρία Σπυράκη, υπενθυμίζουμε ότι υφίστανται υποψίες εις βάρος της για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, αναφορικά με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού. Αφού αρχικά η Νέα Δημοκρατία υποβίβαζε για μέρες το θέμα, στη συνέχεια ανέστειλε την ιδιότητα μέλους του κόμματος, της Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Η Σοφία Νικολάου φέρεται να έκανε «πάρτι» απευθείας αναθέσεων σε εταιρείες οι οποίες πωλούσαν τα προϊόντα υγειονομικής φύσεως (μάσκες, rapid test, γάντια κτλ) στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ακόμη και τέσσερις φορές παραπάνω από ότι σε άλλους φορείς του Δημοσίου. Οι σχετικές αποκαλύψεις έδειξαν εταιρείες που άνοιξαν μέσα σε μία νύχτα, και πήραν απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο δε Θέμης Χειμάρας, φέρεται να πρωταγωνίστησε κι εκείνος σε σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων από το καλοκαίρι του 2019, λαμβάνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς Δημοσίου, μέσω εκτυπωτικής εταιρείας του βουλευτή Φθιώτιδας, όπως είχε αναδείξει η εφημερίδα Documento. Υπό το βάρος των αποκαλύψεων ο Χειμάρας παραιτήθηκε, διευκολύνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσποιηθεί για άλλη μια φορά τον «ανήξερο», ενώ στο κόμμα του συμβαίνουν σημεία και τέρατα.

Κυβερνητική κάλυψη για Παπαθανάση, Καππάτο και Καραμανλή

Βέβαια το «καθάρισμα» των ψηφοδελτίων της ΝΔ, πολύ απέχει από το να ολοκληρωθεί όπως πρέπει, καθώς ακόμα η κυβέρνηση καλύπτει πρόσωπα που ρίχνουν βαριά σκιά στο κόμμα με τη σκανδαλώδη ή επιζήμια δράση τους. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση του Νίκου Παπαθανάση που μπήκε εγγυητής σε τεράστιο δάνειο 1,8 εκατ. ευρώ και με την παρέμβασή του κουρεύτηκε κατά 97%, την ώρα που οι μικρομεσσαίοι παλεύουν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους και από την άλλη κόσμος χάνει τα σπίτια του για πολύ μικρότερες οφειλές.

Ή όπως για παράδειγμα η περίπτωση του «Πάτση» νο2, του γαλάζιου βουλευτή Παναγή Καππάτου, που λειτουργούσε ως κοράκι των funds και έδινε «λυσσαλέες μάχες» να αρπάξει την κύρια κατοικία καρκινοπαθούς ή σε μια άλλη περίπτωση μιας φτωχής γυναίκας που εργαζόταν ως καμαριέρα.

Γι’ αυτούς τους πολιτικούς δεν είπε το παραμικρό ο κ. Οικονόμου, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να τους κρατά στο δίχτυ προστασίας. Και πάνω απ’ όλα, δεν είπε τίποτα για τον πολιτικά υπεύθυνο για το έγκλημα των Τεμπών, τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος έχει την πρόθεση να πολιτευτεί κανονικά στον νομό Σερρών, ενώ μια ολόκληρη χώρα «βράζει» από οργή για τα ψέματα που έλεγε στη Βουλή, όταν διαβεβαίωνε τους πολίτες ότι «διασφαλίζει την… ασφάλεια».

Το μόνο που αρκέστηκε να πει για τον κ. Καραμανλή ο Γιάννης Οικονόμου ήταν μια αινιγματική δήλωση: «θα κάνετε λίγο υπομονή». Μόνο που η υπομονή του κόσμου έχει τελειώσει προ πολλού…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα Δημοκρατία: «Καθαρίζουν» τα ψηφοδέλτια από μερικούς γαλάζιους σκανδαλοποιούς και συνεχίζουν να καλύπτουν άλλους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.