ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού οι ανήλικοι συλληφθέντες – Τι υποστήριξαν

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά ανήλικοι συλληφθέντες από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, υπό τον περιοριστικό όρο όμως της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό.
Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού οι ανήλικοι συλληφθέντες – Τι υποστήριξαν

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά ανήλικοι συλληφθέντες από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, υπό τον περιοριστικό όρο όμως της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό.

Οι επτά ανήλικοι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης (9/3), αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο έχουν τον περιοριστικό όρο της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό.

Στην απολογία τους αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα όσα έγιναν, σημειώνοντας πως βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή, ενώ κάποιος άλλο κατηγορούμενος έκανε λόγο για σφοδρή αστυνομική βία που υπέστη όταν τους εντόπισαν οι άνδρες της αστυνομίας.

«Κάναμε βόλτα στην οδό Πλαστήρα. Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί» υποστήριξε ανήλικος 17χρονος κατηγορούμενος.

Για ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς έκανε λόγο άλλος 17χρονος κατηγορούμενος. «Βρισκόμουν με τέσσερις φίλους μου και περιμέναμε να τελειώσουν τα επεισόδια και να γυρίσουμε σπίτια μας. Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί. Μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση».

Πηγή: enikos.gr

Νέα μέτρα κατά της αστυνομικής βίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νέα μέτρα κατά της αστυνομικής βίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, μετά τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη για όλα τα περιστατικά αστυνομικής βίας που έχουν εκδηλωθεί και επί δικής του διακυβέρνησης και επί ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του πολίτη στη Νέα Σμύρνη

«Ο αστυνομικός πρέπει να σέβεται τον πολίτη και να δείχνει αυτοσυγκράτηση», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Πρωθυπουργού, ο οποίος στη συνέχεια ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων αστυνομικής βίας.

Νέα Σμύρνη – Επεισόδια: Σοκαριστική επίθεση ομάδας αστυνομικών σε ακινητοποιημένο πολίτη (vid)

Προσοχη! Απάτη με δωροεπιταγές – Σας παίρνουν ότι κερδίσατε αλλά σας χρεώνουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού οι ανήλικοι συλληφθέντες – Τι υποστήριξαν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.