ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νοθεία στα καύσιμα: Πώς το καταλαβαίνετε με την πρώτη ματιά

Οι καταναλωτές δε πρέπει να παρασύρονται από τις χαμηλές τιμές.
Νοθεία στα καύσιμα: Πώς το καταλαβαίνετε με την πρώτη ματιά

«Οργιάζει» η νοθεία στα καύσιμα, σύμφωνα με τους καταναλωτές, αλλά και όπως προκύπτει από σχετικούς ελέγχους που κάνουν άνθρωποι της Κυβέρνησης.

Η τρομερή ακρίβεια στη βενζίνη και γενικότερα στα καύσιμα έχει οδηγήσει αρκετούς πολίτες στο να ψάχνουν να βρουν το φθηνότερο πρατήριο καυσίμων προκειμένου να φουλάρουν τα οχήματά τους. Διαβάσατε νωρίτερα στο Sportime για την τιμή σοκ της βενζίνης στην Αθήνα, η οποία αγγίζει τα 2,60 ευρώ!

Αυτό όμως πολλές φορές τους οδηγεί στο να αγοράσουν μεν φθηνή βενζίνη, η οποία όμως είναι νοθευμένη.  Έτσι σύμφωνα με τους ειδικούς οι καταναλωτές δε πρέπει να παρασύρονται από τις χαμηλές τιμές, καθώς «το πολύ φτηνό είναι ύποπτο», συμβουλεύουν σχετικά.

«Έβαλα πετρέλαιο από πρατήριο το οποίο προφανώς ήταν νοθευμένο, με αποτέλεσμα να μου χαλάσει η τρόμπα πετρελαίου και να πληρώσω έτσι 1650 ευρώ για επιδιόρθωση», καταγγέλλει ένας πολίτης.

Όταν η τιμή της βενζίνης στο πρατήριο φτάνει να είναι χαμηλότερη και από την τιμή του διυλιστηρίου πρέπει να πονηρεύονται.

Χαρακτηριστικό επίσης ότι το τελευταίο διάστημα οι μηχανικοί αυτοκινήτων παρατηρούν μεγάλη αύξηση στα οχήματα που έχουν βλάβη από νοθευμένα καύσιμα. «Περίπου ένα στα τρία αυτοκίνητα που φτάνουν πλέον στα συνεργεία είναι από νοθευμένα καύσιμα, ενώ στο παρελθόν ήταν μόλις το ένα δέκατο. Τα νοθευμένα καύσιμα μπορούν να επιφέρουν βλάβη στο αυκινητο που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 2 με 3 χιλιάδες ευρώ» σημειώνει ένας μηχανικός.

Νοθεία στα καύσιμα: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του Star Channel




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νοθεία στα καύσιμα: Πώς το καταλαβαίνετε με την πρώτη ματιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.