ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντιμιτρόφ: Ανυποχώρητος στο θέμα «ταυτότητα» και «γλώσσα»

«Μακεδόνες» που μιλάνε τη «μακεδονική» γλώσσα, ανέφερε ο Ντιμιτρόφ
Ντιμιτρόφ: Ανυποχώρητος στο θέμα «ταυτότητα» και «γλώσσα»

Σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ τονίζοντας πως η συμφωνία με την Ελλάδα θα στηριχτεί σε δύο βασικούς άξονες.

Ο κ.Ντιμιτρόφ, μιλώντας στον  τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων Telma, δήλωσε ανυποχώρητος για το θέμα της γλώσσας και της ταυτότητας, ενώ επεσήμανε πως, η ονομασία που θα επιλεγεί,  με γεωγραφικό προσδιορισμό θα πρέπει να είναι «αξιοπρεπής»

Δύο βασικοί άξονες για τη συμφωνία με την Ελλάδα

Προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία με την Ελλάδα, θα πρέπει να στηριχτεί σε δύο βασικούς, όπως τόνισε άξονες.Αρχικά θα πρέπει να υπάρξει μία ονομασία που θα διαφοροποιεί την περιοχή από την ελληνική Μακεδονία και την αποδοχή της ελληνικής πλευράς πως είναι  «Μακεδόνες» που μιλάνε τη «μακεδονική» γλώσσα.

Επιπρόσθετα ο ίδιος επεσήμανε η ονομασία που θα επιλεγεί με γεωγραφικό προσδιορισμό, θα πρέπει να είναι «αξιοπρεπής», δίνοντας έτσι τη δική του απάντηση στην ελληνική πλευρά για τη σύνθετη ονομασία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ντιμιτρόφ: Ανυποχώρητος στο θέμα «ταυτότητα» και «γλώσσα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.