ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κώστας Καραμανλής «θίχτηκε» για τα Τέμπη! – Οργισμένη απάντηση από αδελφό θύματος: «Δεν ντρέπεσαι που τολμάς να μιλάς για τυμβωρυχία;»

Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε ως «τυμβωρυχία» όποια αναφορά τον συνδέει με το έγκλημα των Τεμπών - Σφοδρή επίθεση από τον Βαγγέλη Βλάχο
Ο Κώστας Καραμανλής «θίχτηκε» για τα Τέμπη! – Οργισμένη απάντηση από αδελφό θύματος: «Δεν ντρέπεσαι που τολμάς να μιλάς για τυμβωρυχία;»

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής με την προκλητική συμπεριφορά του δείχνει ότι όχι μόνο δεν αισχύνεται για τις ευθύνες του στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, άλλα έχει και το πολιτικό θράσος να χρησιμοποιεί αυτή τη ματωμένη σελίδα του βιογραφικού του σε πολιτικές αντιπαραθέσεις για να «βγει και από πάνω»!

Με τον «αέρα» αλαζονείας του 41% και της επανεκλογής του στις Σέρρες, ο Κώστας Καραμανλής δεν δίστασε να προσβάλει για ακόμη μια φορά τη μνήμη των νεκρών, κατηγορώντας για… «τυμβωρυχία» όποιον επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο το έγκλημα των Τεμπών!

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής απάντησε σε μια ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη που αφορούσε την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία γνώριζε για την στατικότητα του ΟΑΚΑ εδώ και τρία χρόνια αλλά δεν έκανε τίποτα. Και η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έθιγε ότι ο τότε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, έκανε για το σαπισμένο στέγαστρο Καλατράβα ότι έκανε και για τον διαλυμένο σιδηρόδρομο, δηλαδή «τίποτα».

Ο Κώστας Καραμανλής, στα χέρια του οποίου είχε παραδοθεί τεχνική έκθεση για τα προβλήματα στο ΟΑΚΑ, αφού έριξε το μπαλάκι των ευθυνών στον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη λέγοντας ότι του είχε παραδόσει τη μελέτη, φρόντισε να δείξει για ακόμη μια φορά πόσο πολιτικά μικροπρεπής και ανάλγητος είναι, γράφοντας σε σχετική ανάρτησή του μεταξύ άλλων:

«Και κάτι τελευταίο, επειδή η χώρα αυτή είναι μικρή και όλοι γνωριζόμαστε: τυμβωρυχία με το δυστύχημα των Τεμπών που μας συγκλόνισε όλους, δεν δέχομαι. Έκανα αυτό που επιτάσσει η συνείδησή μου και παραιτήθηκα. Σε κάθε περίπτωση, προκαλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη, ώστε να λάμψει και εκεί η αλήθεια».

Πότε ακριβώς επέδειξε «συνείδηση» ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στη θητεία του ως υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, σε σχέση με την τραγωδία των Τεμπών;

Όταν έλεγε ψέματα στη Βουλή ότι «διασφαλίζεται η ασφάλεια» των επιβατών; Όταν άφησε τον σιδηρόδρομο σε τριτοκοσμική κατάσταση και «τυφλό» χωρίς σύστημα τηλεδιοίκησης; Όταν περιφρονούσε και αποσιωπούσε για χρόνια τις καταγγελίες και τα εξώδικα των σιδηροδρομικών που έκαναν λόγο για εγκληματικά κενά ασφαλείας στη λειτουργία του σιδηρόδρομου; Όταν έκανε κυβερνητικά ρουσφέτια με προσλήψεις ανεκπαίδευτων και άπειρων σταθμαρχών και τους τοποθετούσε σε νευραλγικά πόστα, με συνέπεια ο σταθμάρχης της Λάρισας να κάνει το μοιραίο λάθος;

Ο Κώστας Καραμανλής έχει την εντύπωση ότι οι ευθύνες του τελείωσαν με μια προσχηματική παραίτηση και μερικά κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις κάμερες; Και αφού η «συνείδηση» του υπέδειξε να παραιτηθεί, τότε γιατί ξαναέβαλε υποψηφιότητα στις εκλογές και μάλιστα πανηγύριζε επιδεικτικά όταν βγήκε πρώτος στις Σέρρες, προκαλώντας τις οικογένειες των νεκρών με την αναισθησία του; Τόσο «συγκλονισμένος» ήταν, που ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία μόλις 2 μήνες αφότου τα Τέμπη πνίγηκαν στο αίμα 57 ανθρώπων!

Ο κ. Καραμανλής έχει το πολιτικό θράσος να μιλάει για «τυμβωρυχία», τη στιγμή που για την τραγωδία των Τεμπών εδώ και 7 μήνες έχει στηθεί ένας γιγαντιαίος μηχανισμός συγκάλυψης και οι ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες μιλούν για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα; Ποιος είναι κατάλληλος για να υπερασπιστεί τη μνήμη των νεκρών στα Τέμπη, ο κ. Καραμανλής που άφησε τον υποβαθμισμένο σιδηρόδρομο να γίνει παγίδα θανάτου ή οι ίδιες οι οικογένειες που πενθούν τους νεκρούς τους και μιλούν για κυβερνητικές ευθύνες;

Ασφαλώς μόνο οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να φέρουν λόγο για το ποιος προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών και ποιος όχι. Μια τέτοια τοποθέτηση γεμάτη οργή και αγανάκτηση έκανε ο Βαγγέλης Βλάχος, που έχασε τον αδερφό του στα Τέμπη. Μια απάντηση – καταπέλτης στα γεμάτα υποκρισία λόγια του Κώστα Καραμανλή:

«Βλέπετε πως μιλάει ο Καραμανλής καλυμμένος από την ψήφο των Σερραίων και το 41%; Όταν αποφάσιζες να μην τηρούνται ευρωπαϊκές οδηγίες για τα τρένα και έλεγες στην ΕΕ ότι όλα λειτουργούσαν τέλεια, εκεί πάλι έκανες αυτό που επιτάσσει η συνείδηση σου; Όταν κουνούσες το δάχτυλο στη Βουλή και “διασφάλιζες την ασφάλεια”, εκεί πάλι έκανες αυτό που επιτάσσει η συνείδηση σου;», αναφέρει ο Βαγγέλης Βλάχος σε ανάρτησή του.

Και συνεχίζει απαντώντας στον Κώστα Καραμανλή:

«Καλά ρε, δε ντρέπεσαι να χρησιμοποιείς τη λέξη Τέμπη για να κάνεις επίπληξη σε κάποιον άλλο; Δεν ντρέπεσαι να μας λες ότι και καλά συγκλονίστηκες; Πήγες να επισκεφτείς ένα τάφο; Μια χαροκαμμένη οικογένεια; Να πας εκεί, να έρθεις σε εμάς να μας πεις ότι έκανες αυτό που επιτάσσει η συνείδησή σου.

Που 7 μήνες τώρα κρύβεσαι και ξαφνικά θυμήθηκες να μιλήσεις για τα Τέμπη τώρα που επιτέλους βρέθηκε ξανά κάποιος πολιτικός της αντιπολίτευσης να αναφέρει ξανά τη λέξη “Τέμπη” στο δημόσιο διάλογο; Θα τολμήσεις να μιλήσεις για τυμβωρυχία; Δε ντρέπεσαι καθόλου;».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Κώστας Καραμανλής «θίχτηκε» για τα Τέμπη! – Οργισμένη απάντηση από αδελφό θύματος: «Δεν ντρέπεσαι που τολμάς να μιλάς για τυμβωρυχία;»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.