Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Δασοφυλάκων ξεσπά: «Ανίκανοι που βλέπουν τη φωτιά να κάνει βόλτες» – «Να σταματήσουν οι άσχετοι να συντονίζουν»

Παντελής Λαμψιώτης
Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Δασοφυλάκων ξεσπά: «Ανίκανοι που βλέπουν τη φωτιά να κάνει βόλτες» – «Να σταματήσουν οι άσχετοι να συντονίζουν»

Οργισμένη ανάρτηση κατά της κυβέρνησης και των συντονιστικών οργάνων, έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Δασοφυλάκων Γιώργος Παπαδιάς, ξεσπώντας για το ολοκαύτωμα που γίνεται στην Ελλάδα, αυτό το εφιαλτικό καλοκαίρι.

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Δασοφυλάκων: Τα Βίλια και το όρος Πατέρα, καίγονται ανεξέλεγκτα εδώ και τέσσερεις μέρες, ο δασικός πλούτος της Δυτικής Αττικής κοντεύει να περάσει στην ιστορία, η Πάρνηθα, τα Γεράνεια Όρη, η Βόρεια Εύβοια, η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Αρκαδία, η Μάνη.

Όλα παραδίνονται στο έλεος της φωτιάς εδώ και εβδομάδες, με μια κυβέρνηση να αρκείται σε ένα εμπαικτικό προφορικό… «συγγνώμη», έναν Κυριάκο Μητσοτάκη που μοιάζει εκτός τόπου και χρόνου και ένα επιτελικό κράτος που παρουσιάζεται ανίκανο να προλαμβάνει ή να αποτρέπει καταστροφές και ικανό μόνο στο να τις… παρακολουθεί.

Η χώρα καταγράφει φέτος ένα ρεκόρ φρίκης με πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα και ο… χαμογελαστός πρωθυπουργός αποδίδει τα πάντα στη «κλιματική κρίση», ενώ ταυτόχρονα η διχαστική πολιτική που επιβάλλει στους πολίτες με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, δημιουργεί ανθρωπιστική κρίση.

Πληρώνουμε τις εγκληματικές παραλείψεις δεκαετιών από όλες τις κυβερνήσεις, με αποκορύφωμα την παρούσα που σπάει κάθε ρεκόρ αποποίησης ευθυνών, ενώ η Ελλάδα φλέγεται και οι ελπίδες εναποθέτονται μόνο στους λιγοστούς πυροσβέστες μας, στους κατοίκους που δεν υπακούν στις εκκενώσεις και μένουν πίσω για να βοηθήσουν, στους εθελοντές και στη βοήθεια των ξένων πυροσβεστών.

Τα ορατά αποτελέσματα του ανύπαρκτου επιτελικού κράτος είναι πως σχεδόν το μισό φετινό καλοκαίρι ο ουρανός της Αττικής είναι καλυμμένος από καπνό, στάχτη και μικροσωματίδια και δεν υπάρχει σχεδόν μέρα που να ανοίξεις την τηλεόραση και να μην πετύχεις ζωντανό ρεπορτάζ από πυρκαγιά που εξελίσσεται κάπου.

Προς το παρόν δεν έχει πληρώσει απολύτως κανένας γι’ αυτή την άνευ προηγουμένου καταστροφή, ούτε καν οι κατεξοχήν υπεύθυνοι όπως ο… εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέφανος Κολοκούρης ή ο Νίκος Χαρδαλιάς ή ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασοφυλάκων Γιώργος Παπαδιάς, δεν είπε τίποτα παραπάνω από όσα φωνάζει ο ελληνικός λαός εδώ και εβδομάδες. Πως πέρα από τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, δεν υπάρχει σωστός συντονισμός και κατανομή δυνάμεων για τις πυρκαγιές.

Ολόκληρη η ανάρτηση του:

Δημοφιλη Αρθρα