ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολική ανατροπή στην επιδότηση ρεύματος – Έτσι θα την δίνουν

Μεγάλη ανατροπή με την επιδότηση ρεύματος - Τι έχει γίνει
Ολική ανατροπή στην επιδότηση ρεύματος – Έτσι θα την δίνουν

Αντιμέτωποι με μια ολική ανατροπή στην επιδότηση ρεύματος θα βρεθούν οι Έλληνες καταναλωτές που έχουν δει το ηλεκτρικό ρεύμα να εκτοξεύεται με τον χειμώνα να προμηνύεται εξαιρετικά τσουχτερός.

Όπως έχετε διαβάσει ήδη μέσα από το Sportime, υπάρχει ένα κριτήριο που θα ανατρέψει τα πάντα έκπτωση θα κλιμακώνεται ανάλογα με την κατανάλωση κάτι που πρακτικά σημαίνει πως όσο πιο χαμηλή κατανάλωση παρουσιάζει ο καταναλωτής τόσο πιο υψηλή θα είναι και η επιδότηση.

Ολική ανατροπή στην επιδότηση ρεύματος – Έτσι θα την δίνουν

Σύμφωνα με όσα επικοινώνησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας στόχος είναι νέα σχήματα επιδοτήσεων προκειμένου να δοθούν οικονομικά κίνητρα για τη μείωση της κατανάλωσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Τα μοντέλα στήριξης που εξετάζει η Κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη του Σεπτεμβρίου και θα έχουν περιλαμβάνουν συγκεκριμένες προβλέψεις.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να περιλαμβάνει κλιμακωτές επιδοτήσεις οι οποίες θα μειώνονται όσο αυξάνεται η κατανάλωση ρεύματος ενώ γίνεται προσπάθεια όλοι οι καταναλωτές να λάβουν κάποια ενίσχυση, έστω και μικρή.

Ακόμη, θα υπάρχει χορήγηση έξτρα επιδότησης, ως μόνους σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που θα πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους που έχουν τεθεί.

Προτεραιότητα αναμένεται να δοθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά που δεν έχουν περιθώριο αλλαγής παλαιών συσκευών, ενώ επίσης απαιτείται μέριμνα για τους καταναλωτές που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν κλιματιστικά για θέρμανση καθώς ζούνε σε πολυκατοικίες στις οποίες οι καυστήρες παραμένουν σφραγισμένοι.

Θυμίζουμε πως στο τραπέζι έχουν πέσει και τα γεωγραφικά κριτήρια, αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν και για το επίδομα θέρμανσης. Δηλαδή το εν λόγω σενάριο προβλέπει να αυξάνεται η επιδότηση για το ρεύμα, σε περιοχές με πιο «βαρύ» χειμώνα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολική ανατροπή στην επιδότηση ρεύματος – Έτσι θα την δίνουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.