ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλος ο πλανήτης ασχολείται με τα Bitcoin και η Ελλάδα δεν έχει νομοθεσία για την φορολόγηση κερδών από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Και όμως δεν υπάρχει «υποχρέωση δήλωσης των κρυπτονομισμάτων στη φορολογική δήλωση».
Όλος ο πλανήτης ασχολείται με τα Bitcoin και η Ελλάδα δεν έχει νομοθεσία για την φορολόγηση κερδών από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Την ώρα που όλος ο πλανήτης ασχολείται με τα Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, η Ελλάδα «δεν έχει νομοθεσία για την φορολόγηση κερδών από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων».

Έτσι, ενώ οι εξελίξεις στην ψηφιακή οικονομία με την πάροδο του χρόνου δημιουργούν ευρύτερες φορολογικές προκλήσεις και χρήζουν παρακολούθησης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την χρήση και την εξάπλωση δεκάδων ψηφιακών νομισμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, «μέχρι και σήμερα τα κρυπτονομίσματα είναι σαν να μην υφίστανται για την φορολογική διοίκηση», είπε ο βουλευτής του Β2 Τομέα Αθηνών της ΝΙΚΗΣ, Ανδρέας Βορύλλας.

Δηλαδή, «δεν υπάρχει νομοθεσία για την φορολόγηση κερδών από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων» και «απόδοση Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) σε όσους πωλούν κρυπτονομίσματα», ανέφερε κατά την συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας.

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα, δεν υπάρχει επισήμως η δυνατότητα πώλησης κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα καθώς δεν υπάρχει σχετικός ΚΑΔ», τόνισε ο Ανδρέας Βορύλλας.

Χαρακτηριστικό είναι δε το γεγονός πως δεν υπάρχει «υποχρέωση δήλωσης των κρυπτονομισμάτων στη φορολογική δήλωση» ή διαφορετικά των κερδών από την πώληση τους, υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Βορύλλας: Πολυεθνικές με έδρα εκτός Ε.Ε. θα μπορούν να αποφύγουν τον συμπληρωματικό φόρο μέχρι 15%

Ανδρέας Βορύλλας: Τι σημαίνει η πρότασή του να ανακηρυχθεί η Οδησσός σε ανοχύρωτη πόλη – Το λάθος της κυβέρνησης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Όλος ο πλανήτης ασχολείται με τα Bitcoin και η Ελλάδα δεν έχει νομοθεσία για την φορολόγηση κερδών από συναλλαγές κρυπτονομισμάτων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.