ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ό,τι θέλουν κάνουν οι τράπεζες, επί των ημερών Μητσοτάκη: Έρχεται μηνιαίο χαράτσι για κάθε καταθετικό λογαριασμό!

Οι τράπεζες σχεδιάζουν να αφαιρούν ετσιθελικά 0,50 ευρώ από κάθε λογαριασμό που χρησιμοποιείται για πληρωμές, όπως αποκάλυψαν τα «Νέα»
Ό,τι θέλουν κάνουν οι τράπεζες, επί των ημερών Μητσοτάκη: Έρχεται μηνιαίο χαράτσι για κάθε καταθετικό λογαριασμό!

Είναι γνωστό πλέον στον καθένα, ότι επί διακυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη, οι τράπεζες κάνουν ό,τι θέλουν, όπως βεβαίως και τα funds που πετούν χιλιάδες Έλληνες στον δρόμο με τις πλάτες της κυβέρνησης. Έτσι η Δημοκρατία που υποτίθεται πως έχουμε, τείνει να γίνει Τραπεζοκρατία, αφού το ευρύτερο δίκτυο των τραπεζών λεηλατεί τις περιουσίες των λαών ανεμπόδιστα.

Πέρα από το μεγάλο «φαγοπότι» που γίνεται στον τομέα του real estate, το μόνο που είχε μείνει ανεκμετάλλευτο από τις τράπεζες ως τώρα ήταν οι απλοί καταθετικοί λογαριασμοί των πολιτών, εκεί δηλαδή που οι Έλληνες εμπιστεύονται τα χρήματά τους, υποτίθεται για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους.

Στα πλαίσια της ασύδοτης δράσης των τραπεζών όμως, ακόμα και οι καταθετικοί λογαριασμοί μπαίνουν στο στόχαστρο και γίνονται μέσα κερδοσκοπίας. Οι τράπεζες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν (κι άλλο) τα έσοδα από προμήθειες και να μειώσουν το λειτουργικό κόστος από τη διατήρηση ξεχασμένων ή διπλών και τριπλών λογαριασμών χωρίς υπόλοιπα και κινήσεις. Έτσι, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Τα Νέα», φέρνουν χαράτσι ακόμα και στους απλούς λογαριασμούς, μέσω μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα.

Το νέο χαράτσι θα αφορά τους λογαριασμούς καταθέσεων που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά. (τη συντριπτική πλειοψηφία των καταθετικών λογαριασμών δηλαδή), ενώ δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.

Έως τώρα υπήρχε μηνιαία χρέωση μόνο στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων, όμως οι τράπεζες μεταφέρουν αυτήν την «ετσιθελική» χρέωση και στον απλό λαό, που με το «αίμα» του έσωσε τις τράπεζες μέσω ανακεφαλαιοποιήσεων, για να τις βλέπει σήμερα να του επιβάλλουν χαράτσι. Μπορεί εκ πρώτης όψεως τα 0,50 ευρώ να φαντάζει μικρό ποσό για τον καθένα, αλλά αν πολλαπλασιαστεί με τα εκατομμύρια των πολιτών που συντηρούν ενεργό λογαριασμό σήμερα, συγκεντρώνει ένα τεράστιο μηνιαίο έσοδο για τις τράπεζες.

Και αυτή η πάγια χρέωση ουσιαστικά επιβάλλεται διότι δεν αναμένεται νέα αύξηση επιτοκίων και κατά συνέπεια άνοδος των εσόδων των τραπεζών, οπότε την πληρώνει το σύνηθες υποζύγιο, ο ελληνικός λαός.

Από τη μία έχουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει κηρύξει τον πόλεμο στο «μετρητό» και να ρίχνει συνεχώς το όριο συναλλαγών με χρήματα, αναγκάζοντας τον κόσμο να γίνεται όμηρος των τραπεζικών καρτών, και από την άλλη έχουμε τις τράπεζες να «στριμώχνουν» ολοένα και περισσότερο αυτούς τους πολίτες, με παράλογες χρεώσεις και προμήθειες.

Και στο τέλος δεν μένει καμία εναλλακτική για τον πολίτη, πέρα από το να «αρμέγουν» τα εισοδήματά του οι τράπεζες, επειδή έτσι αποφάσισαν…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ό,τι θέλουν κάνουν οι τράπεζες, επί των ημερών Μητσοτάκη: Έρχεται μηνιαίο χαράτσι για κάθε καταθετικό λογαριασμό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.