ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστήμια: Εκβιάζουν τους φοιτητές να εμβολιαστούν για να παρακολουθήσουν μάθημα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός, λοιπόν. Και πανεπιστήμια, θα προσθέσουμε!
Πανεπιστήμια: Εκβιάζουν τους φοιτητές να εμβολιαστούν για να παρακολουθήσουν μάθημα

Πανεπιστήμια: «Ή εμβολιάζεστε ή δεν περνάτε μαθήματα», θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος αυτού του πολύ σοβαρού θέματος.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει παρεισφρήσει σε πολλές ειδικότητες και ιδιότητες. Ο κορονοϊός και τα εμβόλια δεν λένε να φύγουν από την καθημερινότητά μας.

Παρεμπιπτόντως αξίζει να διαβάσετε τι λέει ο Σωτήρης Βασιλείου, Διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Πέλλας, στο Sportime.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός, λοιπόν. Και στα πανεπιστήμια, θα προσθέσουμε!

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου (τεύχος 2ο, Αρ. Φύλλου 4406), περιγράφεται ότι:

Ο εμβολιασμός σε σχολές υγείας είναι απαραίτητος στην εκπαιδευτική διαδικασία προγραμμάτων σπουδών α΄, β΄ και γ΄ κύκλου των Σχολών Επιστημών Υγείας (Ιατρική, Νοσηλευτική, Οδοντιατρική, Μαιευτική) που πραγματοποιείται εντός νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και
πανεπιστημιακών νοσοκομείων, καθώς και σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που αφορά στη διεξαγωγή κλινικών ασκήσεων ή στην παροχή υπηρεσιών υγείας που πραγματοποιούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι.

Ένα το κρατούμενο. Τώρα σας παραθέτουμε και ένα απόσπασμα από ανακοίνωση της σχολής Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής,

Αγαπητοί φοιτητές/φοιτήτριες Ιατρικής και Οδοντιατρικής,

Τα μαθήματα αμφιθεάτρου του Ε΄ Εξαμήνου της Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής θα ξεκινήσουν online (μέσω Zoom) τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021 στις 3–4 μμ, ενώ τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν με φυσική παρουσία τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021.

Η παρακολούθηση των εργαστηρίων είναι υποχρεωτική.

Οι τίτλοι των πρώτων πέντε μαθημάτων αμφιθεάτρου φαίνονται παρακάτω. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ανακοίνωση με το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των μαθημάτων του εξαμήνου. Για κάθε μάθημα αμφιθεάτρου θα σας αποστέλλουμε πρόσκληση με e-mail. Μετά από το τέλος του μαθήματος, το υλικό της παρουσίασης θα αναρτάται στο elearning και θα είναι διαθέσιμο για μελέτη.

Αν τυχόν υπάρχει κάποιος/-α που δεν έχει ακόμη εμβολιασθεί, σας υπενθυμίζουμε ότι για την έναρξη παρακολούθησης των μαθημάτων με φυσική παρουσία (π.χ. των εργαστηρίων) είναι απαραίτητη η πρώτη τουλάχιστον δόση του εμβολίου για COVΙD-19.

Με άλλα λόγια. Αφού οι φοιτητές πρέπει να βρίσκονται στο εργαστήριο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους (άρα και να τα περάσουν στις εξετάσεις), είναι υποχρεωτικό και να εμβολιαστούν. Αυτό όμως ισχύει μόνο για τους φοιτητές σε σχολές υγείας. Αν τα εργαστήρια είναι σε άλλου είδους σχολή δεν πειράζει, εκεί… αρκεί το pcr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πανεπιστήμια: Εκβιάζουν τους φοιτητές να εμβολιαστούν για να παρακολουθήσουν μάθημα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.