ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πίτσα και κρέπα: Η νέα τιμή τους θα σε κάνουν να τις ξεχάσεις! – Πόσο θα ακριβύνουν

Ακριβότερες πλέον οι πίτσες και οι κρέπες που γίνονται... είδος πολυτελείας - Πόσο θα ακριβύνουν και για ποιους λόγους.

Ακριβότερες πλέον οι πίτσες και οι κρέπες που γίνονται... είδος πολυτελείας - Πόσο θα ακριβύνουν και για ποιους λόγους.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μετά το σουβλάκι που έγινε είδος… πολυτελείας, ακριβαίνουν ακόμη δύο αγαπημένες «λιχουδιές» των Ελλήνων. Ο λόγος για τις πίτσες και τις κρέπες, φαγητά τα οποία θα ακριβύνουν το επόμενο διάστημα κι έτσι η όρεξη θα μας… κοπεί!

Η ακρίβεια στα διάφορα υλικά που χρειάζονται για να παρασκευαστούν πίτσες και κρέπες, αλλά η ακρίβεια και σε λειτουργικά έξοδα (πχ ρεύμα) έχουν προκαλέσει αύξηση 15%-20%.

Έτσι εκεί που μια πίτσα κόστιζε 5 ευρώ, πλέον τη βρίσκουμε στα 7,8 ακόμη και 10 ευρώ. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την κρέπα η οποία από τα 2,80 με 3 ευρώ που κόστιζε, πλέον την αγοράζουμε με πάνω από 4.20 ευρώ και αυτή μόνο με σοκολάτα

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι παραγγελίες ντελίβερι, είτε έχουν μειωθεί σε αρκετά καταστήματα, είτε οι καταναλωτές αναζητούν προσφορές προκειμένου να συνδυάσουν το φαΐ με προσιτό κόστος.

Άλλος μαγαζάτορας λέει ότι έχει μειωθεί αισθητά και ο αριθμός των εβδομαδιαίων εξόδων των καταναλωτών. Αν δηλαδή, παλαιότερα, κάποιος έβγαινε 1-2 φορές την εβδομάδα, τώρα βγαίνει μία στις 15 και αν…

Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ για την ακρίβεια για πίτσες και κρέπες




Exit mobile version