ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλειστηριασμοί: Έτσι θα σώσετε το σπίτι σας – Αυτή είναι η ρύθμιση σωτηρίας

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται μετά την.... ρύθμιση σωτηρίας Κυβέρνησης και Αρείου Πάγου - Πώς θα σώσετε το σπίτι σας από πλειστηριασμό.
Πλειστηριασμοί: Έτσι θα σώσετε το σπίτι σας – Αυτή είναι η ρύθμιση σωτηρίας

Πλειστηριασμοί: Την ώρα που Κυβέρνηση και Άρειος Πάγος δίνουν λευκή επιταγή στα funds και -με φόντο τις εκλογές- επιχειρούν να «χρυσώνουν» το χάπι με τη δήθεν ρύθμιση σωτηρίας, αρκετοί δανειολήπτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή του πλειστηριασμού.

Η δικαιοσύνη απεφάνθη πως του Έλληνα το σπίτι ανήκει στο fund και τον τραπεζίτη, με την αναλγησία των funds να προκαλεί απανωτά σοκ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα το γεγονός πως παίρνουν το σπίτι από γυναίκα επειδή πέθανε ο άνδρας της και δεν μπορεί να καλύψει το μερίδιο του, αλλά και το ότι μια πενταμελή οικογένεια χάνει την μοναδική κατοικία της και βγαίνει στον δρόμο επειδή η τράπεζα δεν δέχθηκε κανέναν συμβιβασμό!

Μόνο μέχρι το τέλος Μαρτίου έχουν αναρτηθεί 6.480 πλειστηριασμοί, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα διενεργηθούν στο σύνολό τους, καθώς οι δανειολήπτες προχωρούν μαζικά σε ανακοπές των πλειστηριασμών.

Τις επόμενες ημέρες, το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινώσει σαρωτικές αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Με τις αλλαγές λοιπόν που δρομολογούνται στον εξωδικαστικό, θα μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν μία και μοναδική οφειλή. Έτσι, με αυτή την αλλαγή, εάν ένας δανειολήπτης -για παράδειγμα- έχει ένα στεγαστικό δάνειο, θα μπορεί να το εντάξει σε μακροχρόνια ρύθμιση έως 420 δόσεις, δηλαδή για 35 χρόνια.

Φυσικά, ένας πολίτης εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα να συμπεριλάβει στον εξωδικαστικό μηχανισμό το σύνολο των οφειλών του προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης, μέσω του εξωδικαστικού, θα εντάσσονται και νέες κατηγορίες οφειλών που μπορούν να ρυθμιστούν, όπως είναι οι οφειλές υπέρ τρίτων που εισπράττονται από τη φορολογική διοίκηση.

Με τον τρόπο αυτόν ένας πολίτης που έχει οφειλή, για παράδειγμα, σε έναν δήμο, θα μπορεί να τη ρυθμίσει μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Πλειστηριασμοί: Έτσι θα σώσετε το σπίτι σας – Αυτή είναι η ρύθμιση σωτηρίας

Βαγγέλης Λάσκαρης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διπλωματικό φιάσκο στην Άγκυρα με δήλωση ντροπής για «παρακαταθήκη» του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ!

Αδιανόητο - Για πρώτη φορά στην ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός μιλά επαινετικά για τον γενοκτόνο των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ

Κοινωνία
Κοινωνία: Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Παύλος Μαρινάκης: «Πυρά» από Liberation και Deutsche Welle για τις νομικές απειλές που εκτόξευσε σε Έλληνα δημοσιογράφο

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Ευρώπης έφριξε με την αντιθεσμική συμπεριφορά του Παύλου Μαρινάκη - Εκφοβισμός «στη χώρα της δημοκρατίας»

Κοινωνία
Κοινωνία: Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Τουρκική πρόκληση με το «καλημέρα» – Έστειλαν τον υπουργό… Τουρισμού να υποδεχθεί τον Μητσοτάκη

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις έφεραν μοιραία απαξίωση - Ανεπίτρεπτη μεταχείριση της ελληνικής κυβέρνησης από τους Τούρκους

Κοινωνία
Ελευθέριος Ανδρώνης: Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Εθνική ξεφτίλα! – Ο Πλεύρης παραδίδει έναν Πόντιο αγωνιστή στα νύχια της Τουρκίας – Διώκεται γιατί καταγγέλλει τα εγκλήματα των Τούρκων!

Ένας περήφανος Πόντιος που έμαθε τις ελληνικές ρίζες του και υπέστη ανελέητες διώξεις από τους Τούρκους, κινδυνεύει να εκδοθεί στο καθεστώς Ερντογάν με τη συμβολή της Ελλάδας!

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

ΕΛΤΑ: Με τη μέθοδο του «σαλαμιού» προχωρά η διάλυση τους – Λουκέτο σε 11 υποκαταστήματα της περιφέρειας

Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο σχέδιο «ξεπουλήματος» και απονεκρώνει την περιφέρεια, χρυσώνοντας το χάπι με εναλλακτικές «λύσεις»

Κοινωνία
Κοινωνία: Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Πάνος Ρούτσι: Σοβαρή καταγγελία για «μπράβους» και ψυχολογική βία στους συγγενείς στη δίκη για τα περιβόητα βίντεο

Ο Πάνος Ρούτσι περιέγραψε μια εξοργιστική συμπεριφορά από τους αντίδικους, με ειρωνείες και χλευασμούς ακόμα και από άγνωστα άτομα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Η Κομισιόν δεν σταματά να προωθεί τα έντομα στη διατροφή παρά την αποστροφή των πολιτών – Σε ποια προϊόντα ενσωματώνονται

Επεξεργασμένες μορφές εντόμων ήδη φτάνουν στο πιάτο ανυποψίαστων πολιτών - Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά την αποκρουστική διατροφική ατζέντα

Κοινωνία
Κοινωνία: Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη ακριβαίνει αλλά οι μισθοί μένουν ίδιοι και κάπως έτσι χάνεται η παράδοση

Η Τσικνοπέμπτη γίνεται ακριβότερη την ώρα που οι μισθοί δεν ακολουθούν

Κοινωνία
Κοινωνία: Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Του έκλεψαν αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια και ο δράστης πήγε για ψώνια σε περίπτερο στη γειτονιά του

Κλοπή στην Πάτρα με αυτοκίνητο χρεωστική κάρτα και παπούτσια, ενώ ο δράστης φέρεται να έκανε αγορές σε περίπτερο στη γειτονιά του θύματος

Κοινωνία