ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Power Pass: Προσοχή – Δείτε πώς μπορεί να το χάσετε

Αυτή είναι η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων για το Power Pass.
Power Pass: Προσοχή – Δείτε πώς μπορεί να το χάσετε

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το Power Pass, με το χρονικό όριο για τις αιτήσεις πάντως να μην είναι… απεριόριστο.

Eφόσον λοιπόν όλα κυλήσουν ομαλά η πλατφόρμα για το επίδομα ρεύματος θα παραμείνει ανοιχτή για 15 μέρες και στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν οικονομική ενίσχυση που ξεκινά από 18 και φθάνει έως τα 600 ευρώ στα νοικοκυριά. Στην ΑΑΔΕ δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία, ενώ όπως αναφέρουν μετά το τέλος των αιτήσεων θα ακολουθήσει ο σχετικός έλεγχος των αιτήσεων και οι διασταυρώσεις με βάση τα στοιχεία των εταιρειών ενέργειας ώστε να πιστωθεί το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο.

Για να μάθετε αναλυτικά τους δικαιούχους και αν είστε ένας από αυτούς πατήστε εδώ.

Power Pass: Η διαδικασία και το ποσό που επιστρέφεται

Οι διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι δικαιούχοι είναι απλή. Ένα μόνο άτομο εκπρόσωπος από κάθε νοικοκυριό μπορεί να κάνει αίτηση στον κάθε λογαριασμό.

Αρχικά εισέρχονται και συνδέονται στο gov.gr.  Στη συνέχεια, κάνουν ταυτοποίηση με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη δήλωση προβάλλεται η κύρια κατοικία που έχει υποβάλλει στο Ε1 ο κάθε αιτούμενος. Ακολουθεί ερώτηση για το αν δέχεστε αυτά τα στοιχεία. Αν όχι, εμφανίζεται ξεχωριστό πεδίο για να συμπληρωθεί η κατοικία που ίσχυε το διάστημα από τέλος Δεκεμβρίου 2021 έως Μάιο του 2022.

Για την αίτηση είναι απαραίτητα το ΑΦΜ και το IBAN ενός τραπεζικού λογαριασμού.

Όσον αφορά το ακριβές ποσό που θα λάβει πίσω ο κάθε αιτούμενος αυτό το ποσό υπολογίζεται από τον μαθηματικό τύπο:

« Ποσό επιστροφής = [Ποσό ρήτρας αναπροσαρμογής λογαριασμού που εκδόθηκε εντός του μηνός – Ποσό έκπτωσης από το κράτος επί της ρήτρας αναπροσαρμογής – Ποσό έκπτωσης από τον πάροχο επί της ρήτρας αναπροσαρμογής] * Ποσοστό συνιδιοκτησίας ή χρήσης * 60% »

https://youtu.be/FHp0sfrowJA

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Power Pass: Προσοχή – Δείτε πώς μπορεί να το χάσετε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.