ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσοχή: Συνεχίζεται η απάτη με τα δώρα και τα μετρητά

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών προχώρησε η Ασφάλεια Πρέβεζας οι οποίοι εξαπατούσαν με «δώρα» ηλικιωμένους.
Προσοχή: Συνεχίζεται η απάτη με τα δώρα και τα μετρητά

Προσοχή: Τελειωμό δεν έχουν οι απάτες επιτήδειων προκειμένου να αποσπάσουν λεφτά από ανυποψίαστους πολίτες. Στόχος τους οι ηλικιωμένοι.

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, μίας γυναίκας και ενός άντρα, προχώρησε η αστυνομία Πρεβέζης. Οι υποθέσεις μάλιστα έλαβαν χώρα την ίδια μέρα σε περιοχές της πόλης της Ηπείρου.

Η εξιχνίαση των υποθέσεων από την ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δύο δραστών.

Πως δρούσαν οι κατηγορούμενοι

Οι δύο δράστες φέρονται να είχαν στο στόχαστρο του ηλικιωμένες κυρίες. Αφού τις προσέγγιζαν προσποιούμενοι ότι είναι φίλοι συγγενικών τους προσώπων, του ανακοίνωναν τα.. δώρα τα οποία δήθεν δικαιούνται. Τα δώρα θα ήταν μεγάλα χρηματικά ποσά, είτε ως επιστροφή από την εφορία είτε ως χρηματικό έπαθλο από διαγωνισμό. Προυπόθεση για να τα αποκτήσουν όμως ήταν να καταβάλουν προηγουμένως στους ίδιους (τους κατηγορούμενους) κάποιο χρηματικό ποσό.

Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν να εξαπατήσουν ηλικιωμένη από την οποία απέσπασαν χρηματικό ποσό 700 ευρώ και χρυσά κοσμήματα. Ταυτόχρονα, φαίνεται να αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν σε άλλες δύο περιπτώσεις χρηματικά ποσά των 3.500- και 2.700 ευρώ.

Η εξιχνίαση των υποθέσεων από την ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δύο δραστών που δρούσαν στην Πρέβεζα. Προσοχή συνιστάται ωστόσο από τους αρμόδιους προς τους πολίτες καθώς αυτές οι περιπτώσεις δεν ήταν ούτε οι πρώτες αλλά ενδεχομένως και να μην είναι ούτε οι τελευταίες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προσοχή: Συνεχίζεται η απάτη με τα δώρα και τα μετρητά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις