ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτώση στη μετοχή της Πειραιώς –Καθησυχαστικοί οι αρμόδιοι

Αναφορικά με τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς
Πτώση στη μετοχή της Πειραιώς –Καθησυχαστικοί οι αρμόδιοι

Πτώση παρουσίασε η μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και άλλων τραπεζών, με τους επενδυτές να ανησυχούν πως ορισμένες τράπεζες ίσως χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια και άρα θα είναι αναγκαία εκ νέου στήριξη του δημοσίου.

Μάλιστα έκθεση της Goldman Sachs   υποστήριξε πως «η ικανότητα του τραπεζικού κλάδου να αντέξει οποιοδήποτε σοκ –εσωτερικό ή εξωτερικό, οικονομικής ή πολιτικής φύσεως- παραμένει περιορισμένη».

Αναφορικά με τις τραπεζικές μετοχές τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-27,8% στα 1,1840 ευρώ), η Eurobank (-16,8% στα 0,5240 ευρώ), η Εθνική Τράπεζα (-7% στα 1,5560 ευρώ) και η Alpha Bank (-5,6% στα 1,5550 ευρώ).

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως όπως αναφέρει το ρεπορτάζ αλλά και έπειτα από παρέμβαση του διευθύνοντα σύμβουλου της τράπεζας, Χρήστου Μεγάλου «το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας θα γίνει μέσω ειδικού ομολόγου που δεν θα οδηγεί σε απίσχνανση (non-dilutive capital instrument issuance) τους υφιστάμενους μετόχους».

«Η Τράπεζα Πειραιώς εκτελεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης, το οποίο έχει ήδη επικοινωνήσει στις αγορές από τα μέσα του 2018» τόνισε χαρακτηριστικά ο ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Χρήστος Μεγάλου και πρόσθεσε:

«Η τράπεζα βρίσκεται σε έναν συνεχή διάλογο με τις εποπτικές αρχές και παρακολουθεί τις αγορές χρήματος, προκειμένου να εντοπίσει κάποιο παράθυρο ευκαιρίας για την άντληση κεφαλαίων».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πτώση στη μετοχή της Πειραιώς –Καθησυχαστικοί οι αρμόδιοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.