ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Ανοίγουν από τις 10 Μαΐου – Τι ισχύει με τα self tests

Στα σχολεία επιστρέφουν από αύριο 10 Μαΐου, οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας.
Σχολεία: Ανοίγουν από τις 10 Μαΐου – Τι ισχύει με τα self tests

Στα σχολεία επιστρέφουν από αύριο 10 Μαΐου, οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων όλης της χώρας.

Τα σχολεία ανοίγουν αύριο, Δευτέρα 10 Μαΐου, όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και λίγες μέρες.

Πιο συγκεκριμένα τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια όλης της χώρας. Όμως για να μπορέσουν να προσέλθουν στους χώρους οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και το υπόλοιπο προσωπικό, χρειάζεται να προσκομίσουν και βεβαίωση αρνητικού τεστ.

Μπορεί να πρόκειται για self test, PCR ή rapid test. Το πρώτο συγκεκριμένα παρέχεται δωρεάν και θα πρέπει να γίνεται πριν από τα μαθήματα της Δευτέρας και της Πέμπτης, δηλαδή δύο φορές της εβδομάδα, για την υγεία όλων που βρίσκονται στον χώρο.

Ο σχετικός έλεγχος μπορεί να γίνει το αργότερο μέχρι 24 ώρες πριν τα άτομα προσέλθουν στα σχολεία. Στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης τα self – test είναι απαραίτητα για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό, ενώ για τους μαθητές υπάρχει αυστηρή σύσταση να τα κάνουν.

Η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση στους δικαιούχους των δωρεάν των self tests να προσέρχονται έγκαιρα στις σχετικές ημερομηνίες που προβλέπεται, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 το απόγευμα μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω , για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν».

Σούπερ Μάρκετ, καταστήματα, κομμωτήρια: Τι ώρες είναι ανοιχτά σήμερα

Super League 1: Ντέρμπι σε Τούμπα και «Λεωφόρο»

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Ανοίγουν από τις 10 Μαΐου – Τι ισχύει με τα self tests», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.