ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης από τις φυλακές Αυλώνα

Συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης (μαζί με έναν Σύριο συγκρατούμενο ) από τις φυλακές Αυλώνα, καθώς εντοπίστηκε στην περιοχή της Ομόνοιας
Συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης από τις φυλακές Αυλώνα

Συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης από τις φυλακές Αυλώνα, καθώς εντοπίστηκε στην περιοχή της Ομόνοιας. 

Απέδρασε, μαζί με έναν Σύριο συγκρατούμενο του, στις 21:40 το βράδυ της Δευτέρας από τις φυλακές Αυλώνα.

Μάλιστα, είχε πάρει μέρος σε συμπλοκή στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού τον περασμένο Μάρτιο.

Παράλληλα, πρόκειται σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, για άτομο με ενεργή συμμετοχή στην επονομαζόμενη «μαφία του Κορυδαλλού».

Η συμπλοκή είχε γίνει γίνει με αυτοσχέδια μαχαίρια κι ο απολογισμός της ήταν ένας νεκρός κι επτά τραυματίες.

Ο σκοπός ήταν η «ηγεμονία» των φυλακών μεταξύ Αλβανών και ομογενών από τη Ρωσία.

Ενας αστυνομικός της εξωτερικής φρουράς φέρεται να αντελήφθη το περιστατικό και να πυροβόλησε, ωστόσο οι δραπέτες κατάφεραν να ξεφύγουν, τραυματίζοντάς τον μάλιστα στο πρόσωπο. Ωστόσο, ένας δεύτερος κρατούμενος πήδηξε την περίφραξη, χτύπησε τον αστυνομικό και κατάφεραν να διαφύγουν και οι δύο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση έδωσε σήμερα περιορισμένα στοιχεία για την χθεσινή κινηματογραφική απόδραση.

Αλβανός δραπέτης: Κράτηση για διακίνηση ναρκωτικών

Ο Αλβανός, που απέδρασε γεννήθηκε το 1996 (23 ετών), κρατείτο για διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη χθεσινή απόδραση:

α) έχει δοθεί παραγγελία από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι και

β) έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνελήφθη ο Αλβανός δραπέτης από τις φυλακές Αυλώνα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.