ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Πώς ενώ θα πάρουν αύξηση οι συνταξιούχοι θα παίρνουν τα ίδια λεφτά

Το τελικό καταβλητέο ποσό στις συντάξεις της θα παραμείνει το ίδιο.
Συντάξεις: Πώς ενώ θα πάρουν αύξηση οι συνταξιούχοι θα παίρνουν τα ίδια λεφτά

Συντάξεις: Τον τρόπο που μπορούν οι συνταξιούχοι να δουν πόση είναι η λεγόμενη «προσωπική διαφορά», παρουσίασε αναλυτικά η εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο. Ηδη το Spotime σας ενημέρωσε για το τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι σχετικά με τα αναδρομικά και την εφορία.

Το 2023 σηματοδοτεί μεν την άνοδο στις συντάξεις και των μισθών όμως ας δούμε τι ακριβώς ισχύει επί της ουσίας.

Οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά λάμβαναν υψηλότερο ποσό σύνταξης από αυτή που προέκυψε μετά τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους.

Έτσι η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται, ωστόσο το επιπλέον ποσό (στο μέλλον) αναμένεται να συμψηφισθεί με ενδεχόμενες αυξήσεις των συντάξεων.

Κάτι που σημαίνει ότι ένας σημαντικός αριθμός συνταξιούχων, θα λάβει αύξηση η οποία θα είναι καθαρά λογιστική.

Επί της ουσίας θα μειώσει ή ακόμη και θα εξαλείψει την προσωπική διαφορά, με το τελικό καταβλητέο ποσό που θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι να παραμείνει το ίδιο.




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: Πώς ενώ θα πάρουν αύξηση οι συνταξιούχοι θα παίρνουν τα ίδια λεφτά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.