ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός: Έκτακτη σύσκεψη απόψε για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού στη Θήβα

Το ενδεχόμενο ένας ισχυρός σεισμός να «χτυπήσει» τη Θήβα, συνεπώς και το Λεκανοπέδιο Αττικής φοβούνται οι ειδικοί!

Σεισμογράφος
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ένας δυνατός σεισμός θεωρείται πιθανός να σημειωθεί στην περιοχή της Θήβας και οποίος θα επηρεάσει και την Αττική, λένε οι σεισμολόγοι.

Διαβάσατε άλλωστε νωρίτερα στο Sportime, τις 5 περιοχές στην Ελλάδα που κινδυνεύουν με σεισμό.

Γι αυτό ακριβώς αναμένεται έκτακτη σύσκεψη απόψε (29/9) προκειμένου να οι αρμόδιοι να μελετήσουν τα δεδομένα και να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Να σημειώσουμε ότι η σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε στη Θήβα εξακολουθεί να υφίσταται γι αυτό ακριβώς και το θέμα επανεξετάζεται.

Να σημειώσουμε ότι η σύσκεψη καλείται από τα μέλη της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Ε, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως: «Στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21 Ιουλίου, και για το Αρκαλοχώρι, και για τη Θήβα είπαμε ομόφωνα 20 άνθρωποι ότι και στη μία και στην άλλη περιοχή η παρατεινόμενη σεισμική έξαρση και πρόσθετα στοιχεία (…) μας δείχνουν ότι δεν αποκλείεται η γέννεση ισχυρότερου σεισμού και στη μία περιοχή και στην άλλη, χωρίς να συνδέονται οι δύο περιοχές γεωδυναμικά».

«Θα πούμε ότι ο κίνδυνος πέρασε και δεν υπάρχει πλέον καμία ανάγκη να εξακολουθήσουμε να εφαρμόζουμε το επιχειρησιακό σχέδιο “Εγκέλαδος” για τη Θήβα ή όχι; Αυτό είναι, κατά τη δική μου γνώμη, το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής συνεδρίασης» κατέληξε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Καιρός – Πέμπτη 30/9: Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε σε ποιες περιοχές

Exit mobile version