ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός: Μεγάλος προβληματισμός για την Κρήτη – Τι συμβαίνει στη Θήβα!

Αρκετά προβληματισμένοι οι σεισμολόγοι με τη σεισμική δραστηριότητα να είναι έντονη σε πολλά σημεία της Ελλάδας.
Σεισμός: Μεγάλος προβληματισμός για την Κρήτη – Τι συμβαίνει στη Θήβα!

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, αφού ο σεισμός στην Κρήτη, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρθηκε αρχικά στους σεισμούς που γίνονται στη Νίσυρο, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για ένα τεκτονικό ρήγμα, με την ακολουθία να είναι από πέρυσι.

Μάλιστα υπενθύμισε ότι ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει δώσει ήταν 5,7 Ρίχτερ τον Ιούνιο που μας πέρασε, ενώ χθες το βράδυ η σεισμική δόνηση άγγιξε τα 4,4 Ρίχτερ.

Από κει και πέρα, αναφέρθηκε στις τέσσερις σεισμικά ενεργές περιοχές στην Ελλάδα, που δίνουν μικρούς σεισμούς για αρκετούς ωστόσο μήνες.

Οι περιοχές αυτές είναι η Νίσυρος, η Θήβα, η Κρήτη και η Ναύπακτος. Όσον αφορά τη Θήβα, για την οποία και χθες το βράδυ υπήρχαν αρκετές σκέψεις και φόβος, τόνισε ότι δεν είναι ανησυχητικά τα φαινόμενα αυτά, αφού υπάρχει έτσι και αλλιώς τακτική σεισμικότητα.

Έτσι έστρεψε την προσοχή όλων ξεκάθαρα στην Κρήτη, εκεί που έχουν πέσει δηλαδή οι έρευνες όλων σχεδόν των σεισμολόγων.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός: Μεγάλος προβληματισμός για την Κρήτη – Τι συμβαίνει στη Θήβα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.