ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΟΚ: 300.000 ακίνητα κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς!

Περίπου 300.000 ακίνητα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό, καθώς δεν θα μπορούν να υπαχθούν ούτε στο νέο πτωχευτικό κώδικα, αλλά ούτε και στο πρόγραμμα επιδότησης δανειοληπτών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό. Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες ακίνητα, οικιστικά και επαγγελματικά, σύμφωνα με το «Το Βήμα της Κυριακής», που επικαλείται ανώτατη τραπεζική πηγή, καθώς μέσα στην επόμενη διετία...
ΣΟΚ: 300.000 ακίνητα κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς!

Περίπου 300.000 ακίνητα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό, καθώς δεν θα μπορούν να υπαχθούν ούτε στο νέο πτωχευτικό κώδικα, αλλά ούτε και στο πρόγραμμα επιδότησης δανειοληπτών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες ακίνητα, οικιστικά και επαγγελματικά, σύμφωνα με το «Το Βήμα της Κυριακής», που επικαλείται ανώτατη τραπεζική πηγή, καθώς μέσα στην επόμενη διετία δεν θα έχουν το δίχτυ ασφάλειας για τους πληγέντες από τον κορονοϊό που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αλλά και του νέου πτωχευτικού πλαισίου που έρχεται από τη νέα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια Κυριακή του Ιουλίου θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το σύνολο των κόκκινων δανείων τα 70 δισ. € είναι ενυπόθηκα και συνδέονται με 800.000 ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται ως ενέχυρα, για εξασφάλιση δηλαδή των δανείων.

Περίπου το 55%, γύρω δηλαδή στα 440.000 είναι επαγγελματικοί χώροι, ενώ το 45% δηλαδή 360.000, αποτελούν κατοικίες, κύριες και εξοχικές.

Το 1/3 από τα 70 δισ. δηλαδή περίπου 25 δις, που αντιστοιχούν σε 300.000 ακίνητα αναμένεται να περάσουν σε εταιρείες διαχείρισης, τα λεγόμενα funds.

Και από αυτά εκτιμάται ότι τα 200.000 θα είναι αξιοποιήσιμα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΟΚ: 300.000 ακίνητα κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.