ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους: Αλλαγή σε τέντες, κουφώματα, οικιακές συσκευές με επιδότηση 35.000 ευρώ – Οι δικαιούχοι

Οι προϋποθέσεις και τα εισοδηματικά κριτήρια για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» - Ποιοι θα πάρουν τα πιο πολλά και ποιοι αποκλείονται.
Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους: Αλλαγή σε τέντες, κουφώματα, οικιακές συσκευές με επιδότηση 35.000 ευρώ – Οι δικαιούχοι

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο οδηγός του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους», το οποίο αφορά νέους ηλικίας 18-39 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στόχος είναι να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και τα νέα ζευγάρια, να αποκτήσουν ένα σύγχρονο σπίτι που θα τους εξασφαλίζει ποιότητα ζωής και χαμηλό κόστος θέρμανσης, κλιματισμού.

Φυσικά, όλα αυτά την ώρα που η ΡΑΕ αδειάζει την κυβέρνηση με επιστολή προς των Κώστα Σκρέκα που δείχνει εκτόξευση της τιμής ρεύματος. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λοιπόν αφορά κυρίως σε κλειστά ακίνητα, έχοντας συνολικό προϋπολογισμό 350 εκατ. ευρώ.

Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους: Οι δικαιούχοι

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι νέοι που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005, με οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Εξοικονομώ» και έως 20.000 ευρώ για την ένταξή τους στο «Ανακαινίζω».

Επιπλέον, οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι:

  • Ιδιοκτήτες του ακινήτου, με οποιοδήποτε εμπράγματο δικαίωμα και να το ιδιοκατοικούν, ή να είναι πλήρεις κύριοι, ή επικαρπωτές και το εκμισθώνουν, για να ενταχθούν στο «Εξοικονομώ για Νέους».
  • Ιδιοκτήτες του ακινήτου κατά πλήρη κυριότητα και ποσοστού 100% για να ενταχθούν στο «Ανακαινίζω για Νέους».

Τα ποσά της επιδότησης

Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» καλύπτει επιλέξιμες δαπάνες έως 35.000 ευρώ, για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικίας.

Ειδικότερα:

  • Επιλέξιμος προϋπολογισμός «Εξοικονομώ για Νέους»: Έως 25.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα καλύπτει από 45% έως 90% του ποσού των επιλέξιμων ενεργειακών παρεμβάσεων, ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί από άτοκο δάνειο.

    • Επιλέξιμος προϋπολογισμός «Ανακαινίζω για Νέους»: Έως 10.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα καλύπτει έως και το 30% του ποσού των επιλέξιμων παρεμβάσεων ανακαίνισης ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καλυφθεί από χαμηλότοκο δάνειο έως 7.000 ευρώ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους: Αλλαγή σε τέντες, κουφώματα, οικιακές συσκευές με επιδότηση 35.000 ευρώ – Οι δικαιούχοι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.