ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκαρισμένα τα ξένα ΜΜΕ από την καταστροφή

Πρώτο θέμα στα ξένα πρακτορεία οι φωτιές σε Ραφήνα και Κινέτα
Σοκαρισμένα τα ξένα ΜΜΕ από την καταστροφή

Πρώτο θέμα σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, είναι η καταστροφική πυρκαγιά στην Ραφήνα, αλλά και την Κινέτα, καθώς σοκαρισμένοι παρακολουθούν τον αριθμό των νεκρών να μεγαλώνει.

Αρκετά μάλιστα έχουν συνεχή live ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στις περιοχές που επλήγησαν, με την φωτιά να στερεί την ζωή από 50 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό πρακτορείο του κόσμου, το CNN, έχει συνεχόμενες ανταποκρίσεις από την Αθήνα για την καταστροφή, αναφέροντας στον τίτλο: «Δεκάδες νεκροί καθώς άγρια φωτιά κοντά στην Αθήνα, ανάγκασε ανθρώπους να το σκάσουν από την θάλασσα»

Το Reuters σχολιάζει στην επικεφαλίδα: «Άγρια φωτιά σκότωσε τουλάχιστον 50. Ο κόσμος τρέχει στις παραλίες να σωθεί».

Το Sky News έχει live ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην Αθήνα, έχοντας ψηλά την είδηση των 26 νεκρών κοντά στην παραλία στο Μάτι.

Το αμερικανικό NBC αναφέρει: «Άγρια φωτιά σκοτώνει τουλάχιστον 50 άτομα κοντά στην Αθήνα. 26 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, σφιχτά αγκαλιασμένοι κοντά σε παραλία όπου προσπάθησαν να βρουν έξοδο από την φωτιά, αλλά δεν τα κατάφεραν έγκαιρα»

Στην Γερμανία η φωτιά αποτελεί κι εκεί πρώτο θέμα στα ΜΜΕ.

Το ARD ανέφερε για την καταστροφική πυρκαγιά, νωρίτερα το πρωί: «Στην Ελλάδα, στα περίχωρα της Αθήνας, τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100.  Εκατοντάδες σπίτια κάηκαν, οι κάτοικοι διέφυγαν με αυτοκίνητα αλλά και με βάρκες από την επικίνδυνη περιοχή. Οι υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι αναζωπυρώνουν κάθε τόσο τις φλόγες».

Το ZDF σχολίασε επίσης: «Στην Ελλάδα πάνω από 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πυρκαγιές ανατολικά της Αθήνας. Περί τους 100 τραυματίστηκαν – ανάμεσά τους 16 παιδιά».

Στην Γαλλία, η Le Monde αναφέρει: «Η Ελλάδα καταστράφηκε από τις θανατηφόρες πυρκαγιές».

Πρώτο θέμα οι πυρκαγιές και στην Ισπανική El Pais: «Τουλάχιστον 50 νεκροί από πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας», είναι ο τίτλος του θέματος.

LIVE – Εθνική τραγωδία με 76 νεκρούς, φόβοι για πολλούς περισσότερους (upd)

Αυτοί είναι οι αριθμοί έκτακτης ανάγκης

Το μήνυμα στήριξης του Μακρόν στα ελληνικά (pic)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοκαρισμένα τα ξένα ΜΜΕ από την καταστροφή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.