ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ μαθητών και αστυνομίας (pics)

Πέταξαν βόμβα μολότοφ στο «Μεγάλη Βρετανία»
Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ μαθητών και αστυνομίας (pics)

Σε βίαια επεισόδια κατέληξε η πορεία των μαθητών στο Σύνταγμα, όπου ομάδα νεαρών άρχισε να πετάει αντικείμενα και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Μάλιστα μία από αυτές έπεσε μπροστά στο «Μεγάλη Βρετανία», ενώ κατά τα επεισόδια κατέστρεψαν και δύο ΑΤΜ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν με χημικά τους νεαρούς, όμως αυτοί συνέχισαν να επιτίθονται και άρχισαν να τους κυνηγούν στους δρόμους της πλατείας Συντάγματος. Μάλιστα συνέλαβαν μερικούς από αυτούς, με τους περισσότερους να τρέπονται σε φυγή στην λεωφόρο Αμαλίας.

Νωρίτερα ξεκίνησε η διαδήλωση όπου πάνω από 1.000 μαθητές διαμαρτύρονταν για την κατάσταση στην παιδεία.

Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν να κατατεθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο το νέο νομοσχέδιο που αφορά στο νέο τρόπο εξέτασης για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και παράλληλα ζητούν την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

«Δεν δεχόμαστε το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων. Δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας. Δεν πάει άλλο να τρελαινόμαστε όλη μέρα μέσα σε ένα ατέλειωτο τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο. Το μέλλον μας δεν χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου μαθητών της Αθήνας:

«Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους με το οποίο: θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x 2. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.

Θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας. θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.

Θα μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και με λιγότερες επιλογές. Και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη».

Μαθητικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Πηγή: Protothema

Τσίπρας: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα αφήνει πίσω της τα υφεσιακά προγράμματα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σοβαρά επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ μαθητών και αστυνομίας (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.