ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα Σκόπια σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς

Θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, την αντιπολίτευση αλλά και αλβανικά κόμματα της ΠΓΔΜ
Στα Σκόπια σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς

Το απόγευμα αναμένεται να φτάσει στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συναντηθεί τόσο με την πολιτική ηγεσία αλλά και με την αντιπολίτευση ώστε να συνεχιστούν οι συζητήσεις για το Σκοπιανό και να βρεθεί μία λύση που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως θα υπάρξει συνάντηση στο τέλος του μήνα των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ στη Βιέννη με τον Μάθιου Νίμιτς, μεσολαβητή του ΟΗΕ.

Όπως γνωστοποίησε, ο κ. Τζανακόπουλος, οι θέσεις της ελληνικής πλευράς έχουν αποσταλεί ήδη στα Σκόπια, ενώ το σχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται όπως τόνισε να «συνταχθεί με βάση τις πάγιες διαπραγματευτικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ήτοι σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις, πράγμα που συνεπάγεται και την ανάγκη για τροποποίηση του Συντάγματος στη γειτονική χώρα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στα Σκόπια σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.